Infohouse

Prestavljen sedmi Sajam kreditiranja Projekta ''Volontiraj-Kreditiraj''

Sci-Tech / Flash | 25. 04. 2014. u 11:30 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti i Udruženje „INFOHOUSE“ najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predstojeći sedmi Sajam kreditiranja Projekta „Volontiraj-Kreditiraj“, koji će biti održan u ponedjeljak, 28.04.2014. godine, u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu (Branilaca Sarajeva 24), s početkom u 12:00 sati.

Predstavnicima medija obratili su se federalni ministar obrazovanja i znanosti Damir Mašić i koordinatorica Projekta Dalila Bavčić, te u ime sudionika-srednjoškolaca Filip Matić, učenik Srednje stručne škole Istočna Ilidža.

I ovaj, sedmi po redu, Sajam kreditiranja, kao završna manifestacija Projekta, omogućit će međusobno povezivanje srednjoškolaca i razmjenu iskustava, te prezentiranje projektnih ideja čiji je osnovni cilj unapređenje lokalne zajednice.

Ove će godine projektne aplikacije predstaviti 90 srednjih škola iz 42 bh. grada, a učenici će se natjecati za novčane nagrade u maksimalnom iznosu od 1.500,00 KM. 

Svim sudionicma želim uspješno predstavljanje i neka najbolji pobijedi i osvoji vrijednu nagradu iz Fonda „Socijalni dan“. Naravno, svi ovi srednjoškolci već sada su pobjednici i zaslužuju čestitke za sudjelovanje i doprinos promoviranju vrijednosti rada i solidarnosti. Nadamo se da će njihov primjer te ovakav i slični projekti i aktivnosti dodatno potaknuti i druge mlade ljudi na međusobno povezivanje i saradnju baziranu na jačanju kompetencija, aktivizma i vrijednosti društvenog angažmana“, kazao je ovom prilikom Damir Mašić, podsjetivši da je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti dugogodišnji partner Projekta „Volontiraj-Kreditiraj“ i svih aktivnosti u okviru manifestacija Socijalni dan i Sajam kreditiranja. 

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti je tijekom proteklog sedmog Socijalnog dana, i to drugi put zaredom, bilo TOP POSLODAVAC i na jedan dan zaposlilo ukupno 80 srednjoškolaca, dijelom u samom Ministarstvu, a dijelom u partnerskim institucijama i ustanovama. 

 

Inače, Sajam kreditiranja, kao i Socijalni dan, dijelovi su Projekta „Volontiraj-Kreditiraj“, koji je posljednjih godina u našoj zemlji postigao značajne rezultate, a, prije svega, poslužio je kao dobar primjer kako organi vlasti, nevladine organizacije i firme iz različitih privrednih, uslužnih i drugih djelatnosti, u cijeloj Bosni i Hercegovini, mogu sarađivati na podsticanju i njegovanju socijalnih i humanih vrijednosti.


Kopirati
Drag cursor here to close