Samsung

Novi plan za proizvodnju mobitela Note 7

Sci-Tech / Flash | 10. 10. 2016. u 09:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Južnokorejski tehnološki gigant "Samsung" priopćio je danas da će izvršiti reorganizaciju proizvodnje svog najboljeg telefona "Note 7", poslije izvještaja o pregrijavanju aparata koji su podijeljeni kao zamjena za uređaje iz prve serije sklone ovom kvaru.

Kompanija nije demantirala niti potvrdila medijske navode o tome da je proizvodnja ovog telefona potpuno prekinuta, piše Srna.

"Samsung" navodi da će izmijeniti plan proizvodnje da bi "osigurao kvalitetu i riješio sigurnosna pitanja" i da će uskoro objaviti dodatne informacije, prenio je AP.

U medije su stigli izvještaji o tome da su se zamjenski aparati također pregrijavali i da su se neki dimili i zapalili.

Najveće telekomunikacijske kompanije u SAD i Australiji obustavile su prodaju "Note 7" kada je zbog dima iz ovakvog telefona evakuiran putnički avion u Americi prošli tjedan.

Izvještaji o tome da se i zamjenski telefoni mogu zapaliti dovode u sumnju prethodnu tvrdnju "Samsunga" da je problem samo u bateriji.

Ovaj model telefona povučen je sa globalnog tržišta 2. rujna, a kompanija je tada objavila da je problem u baterijama koje je dobila od jednog od svoja dva opskrbljivača i da su ostali dijelovi telefona ispravni.

Vrijednosna akcija "Samsunga" oslabila je jutros na burzi u Seulu za 1,4 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close