Dobavljači ignorirali?

Nitko ne želi prodavati cjepivo Republici Srpskoj

Sci-Tech / Flash | 08. 09. 2014. u 16:45 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na natječaj Fonda zdravstvenog osiguranja RS za nabavku šestovalentnih i petovalentnih cjepiva ni četvrti put se niko nije javio, iako, kako je priopćeno, u BiH postoje dobavljači koji imaju dozvolu za promet ovih cjepiva.

Stoga iz Fonda navode da će cijepljenje do kraja godine biti nastavljena trovalentnim cjepivima.

Točnije, cijepljenja će biti nastavljena trovalentnom vakcinom ''DiTePer'', te ''Hib'' cjepivom i oralnim polio cjepivom, koje, kako tvrde, zajedno imaju isto djelovanje kao petovalentno cjepivo.

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS napominju da su završili natječajnu proceduru za nabavku trovalentnih cjepiva kojom će se vršiti cijepljenje do kraja godine.

Inače, do okončanja ovog cjepiva konkurentskim zahtjevom nedavno je nabavljeno 4.500 doza trovalentnih cjepiva koje su dovoljne za jednomjesečne potrebe domova zdravlja u RS.

Podsjećaju da Institut za javno zdravstvo RS vrši distribuciju vakcina prema domovima zdravlja, a ukoliko se dogodi da u jednom domu zdravlja trenutno nema cjepiva, moguće je izvršiti i preraspodjelu, što je Institut za javno zdravstvo RS danas i uradio kada je u pitanju Dom zdravlja Banja Luka.

Tvrde da je za ovo prijelazno razdoblje nabavljeno dovoljno trovalentnih cjepiva pod uvjetom da su pravilno raspoređene, odnosno prema potrebama domova zdravlja.

Kopirati
Drag cursor here to close