Strasbourg

Mostarska studentica na Svjetskom forumu za demokraciju

Sci-Tech / Flash | 02. 12. 2015. u 12:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irena Pinjušić, studentica 1. godine diplomskoga studija Politologije, aktivna članica Debatnog kluba Sveučilišta u Mostaru sudjelovala je na Svjetskom forumu za demokraciju 2015, koji je držan je u Strasbourgu od 16. do 21. 11. 2015. godine.

Forum je okupio oko 2.000 sudionika - političke lidere, aktiviste civilnog društva, predstavnike medija i 75 mladih ljudi iz cijelog svijeta, a tema ovogodišnjeg foruma bila je „sloboda i kontrola“ .

Kako je izjavila Irena, specifičnost ovogodišnjeg Foruma jeste što se događao neposredno nakon terorističkoga napada u Parizu, te se pokazao kao svojevrstan odgovor na ovaj napad.

''Iako se danas raznim terorističkim i ostalim prijetnjama želi dovesti do destabilizacije društva te demokraciju učiniti ranjivom Svjetski forum za demokraciju je pokazao kako se samo još većim zajedništvom i tolerancijom može prkositi ovim prijetnjama'', rekla je Irena i dodala kako se tema ovog Foruma pokazala idealnom za raspravu jer je u svijetu konstantnog rizika od napada teško pronaći ravnotežu između sigurnosti s jedne i zaštite sloboda s druge strane, što će se ujedno pokazati i glavnim izazovom demokracije danas.

''Ovo je jedno neopisivo iskustvo koje je doprinijelo mom osobnom razvoju. Ne samo da sam imala priliku čuti i sudjelovati u razmjeni mišljenja sa ljudima iz cijelog svijeta, nego sam se i upoznala sa radom Vijeća Europe, te mi je sve ono o čemu sam do jučer učila postalo stvarnost. Bila mi je izuzetna čast i zadovoljstvo sjediti u Vijeću Europe kao jedna od predstavnica mladih iz BiH i nadam se da ću imati još prilika za sudjelovanje na sličnim događajima koji su izuzetno korisni i motivirajući za mlade ljude'', navela je studentica politilogije.

Kopirati
Drag cursor here to close