Social Impact Award

Mostar: Predstavljena Nagrada za društvene promjene - Šansa mladima za pokretanje posla

Sci-Tech / Flash | 07. 03. 2016. u 16:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U OKC Abrašević u Mostaru je u ponedjeljak predstavljena Nagrada za društvene promjene – Social Impact Award, koja se već godinama dodjeljuje širom Europe.

Nagradu su predstavili Vladimir Ćorić iz OKC Abrašević, Darko Soković, te Željko Veljković iz Fondacije Dokukino.

Ta je nagrada dio inicijative Fondacije Mozaik, Networksa i Fondacije Dokukino kroz koju će više od pet tisuća mladih širom BiH dobiti priliku da razvije svoje ideje, a da zatim dobije resurse kako bi ih pretvorili u održive biznise koji rješavaju društvene probleme.

''Prijave su otvorene prije mjesec dana kada je Nagrada predstavljena u Sarajevu, a danas u Mostaru upriličili smo radionicu za mlade i pomogli im da modeliraju svoje ideje'', kazao je Soković, najavivši da će se slična radionica održati i u Banja Luci.

Po njegovim riječima. u rujnu ove godine dodijelit će se tri Nagrade u iznosu od po 4.000 tisuće maraka za timove ili pojedince koji imaju sjajne ideje.

''Pored toga dat ćemo im mentorstvo, znanje, spojit ćemo ih s kompanijama, s top menadžerima najvećih bh. kompanija, koji će s njima podijeliti znanje iz marketinga, prodaje, menadžmenta rizika i drugih oblasti koje su bitne za pokretanje vlastitog posla'', kazao je Soković za agenciju Fena.

Nagrada za društvene promjene (SIA) pokrenuta je po ideji Fakulteta za biznis i ekonomiju, uz podršku ERSTE fondacije i Impact HUB-a u Beču.

Ona je najveći europski projekt, posvećen studentima, na temu društvenog biznisa.

Misija projekta je promocija društvenog poduzetništva među studentima. Suština ovakvog biznisa jeste poslovanje koje donosi zaradu, ali istovremeno rješava neki od društvenih problema, bilo da je riječ o zapošljavanju ugroženih društvenih skupina ili rješavanju problema lokalnih zajednica.

 

Kopirati
Drag cursor here to close