Ulaganje u medije

Hanžeković kupuje Slobodnu

Sci-Tech / Flash | 07. 03. 2016. u 15:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je zagrebačkom odvjetniku Marijanu Hanžekoviću ponudu za preuzimanje Slobodne Dalmacije (SD), a dioničarima koji drže manje od pet posto udjela te nakladničke kuće ponudit će se 16,5 kuna po dionici (oko 2 eura).

Hanžeković je tako za plaćanje preostalih 236.996 dionica trebao osigurati nešto više od 3,9 milijuna kuna (oko pola milijuna eura), javila je Hina.

U Hanfinom rješenju stoji da Hanžeković i osobe koje s njime posluju zajednički drže 4.984.120 dionica ili više od 95 posto temeljnog kapitala Slobodne Dalmacije procijenjenog na 365,4 milijuna kuna. Navode i da je tržišna cijena dionice Slobodne Dalmacije 33 kune, ali i da se od Hanžekovićeva preuzimanja dionicama SD-a slabo trgovalo.

"Slijedom navedenog, podaci o cijeni dionica ciljnog društva ostvarenoj na uređenom tržištu nisu uzeti u obzir pri određivanju cijene dionica", ističe se u rješenju.

Hanfa je još u rujnu prošle godine naložila Hanžekovićevoj tvrtci Hanzi press da u roku trideset dana podnese zahtjev za preuzimanje društva Slobodna Dalmacija. Kako se isticalo u tom obrazloženju, Hanfa je po službenoj dužnosti provela postupak posrednog nadzora nad stjecanjem i otpuštanjem dionica Slobodna Dalmacije od srpnja 2013. kada je otvoren postupak predstečajne nagodbe nad EPH pa sve do lipnja prošle godine.

Uvidom u dostupne podatke, Hanfa je utvrdila da je u studenom 2014. izvršen upis promjene članova društva EPH, koje je većinski vlasnik (95,46 posto udjela u temeljnom kapitalu) Slobodne Dalmacije te da je EPH postao stjecatelj čiji je osnivač i jedini član Marijan Hanžeković.

Kopirati
Drag cursor here to close