čestitke!

Mostar dobio 33 doktora znanosti

Sci-Tech / Flash | 03. 12. 2015. u 10:52 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Dana Sveučilišta u Mostaru i četvrtak je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana promocija 33 doktora znanosti.

''Ovo je velik dan za mene, moju obitelj, fakultet, grad i cijelu regiju. Doktori znanosti predstavljaju okosnicu kulturnog i obrazovnog društva, te cjelokupne slike države BiH. Ovo je velik dan za Sveučilište, jedino Sveučilište u BiH koje radi na hrvatskom planu i programu, jer značajno je da imamo svoj kadar'', rekla je Viktorija Haubrich, promovirana doktorica znanosti s Pravnog fakulteta.

Iza svega stoji osobni trud i upornost, ali i podrška obitelji, te velika pomoć mentora.

''Važno je da imate kvalitetnog mentora koji će vam pomoći i koji će imati veliku želju da ostavi iza sebe nasljednika, a koji će zadržati kontinuitet predmeta, grane, fakulteta, i opstojnosti jednog naroda i sveučilišta'', dodala je Haubrich.

''Znanje je kapital koji vas uvijek prati, to je najvjerniji prijatelj'', rekla je u svom govoru rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić.

Rektorica se zapitala ima li ljepšeg i svečanijeg trenutka za jedno Sveučilište od promocije doktoranada od kojih u velikoj mjeri ovisi budućnost Sveučilišta, ali i budućnost našeg društva.

''Obrazovanje, znanstveno istraživački rad i razvitak zajednice tri su temeljne misije našeg Sveučilišta, a upravo vaš rad je utjelovljenje ove tri misije'', rekla je Ostojić, dodajući kako se ovim promoviranjem službeno potvrđuje da su doktorandi zorni pokazatelj da naša akademska zajednica oplemenjuje i razvija.

''Ohrabrena vašim postignućem uvjerena sam da imamo potencijal napraviti iskorak k tješnjem povezivanju s gospodarstvom kako bi skupa bili istinski pokretači razvitka ovog društva'', zaključila je rektorica.

Kopirati
Drag cursor here to close