100 i 300 KM

Mostar: 25 studenata iz cijele države dobilo stipendije Autocesta FBiH

Sci-Tech / Flash | 15. 07. 2016. u 12:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana dodjela stipendija Javnog poduzeća (JP) Autoceste FBiH za akademsku 2015./2016. godinu upriličena je u petak za 25 studenata i studentica iz cijele BiH na Građevinskom fakultetu Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru.

Tim povodom v.d. direktora JP Autoceste FBiH Đenan Salčin kazao je kako već petu godinu za redom to poduzeće stipendira studente i studentice dodiplomskih i poslijediplomskih studija.

Danas je stipendije dobilo 25 studenata treće, četvrte i pete godine studija građevinskih fakulteta, fakulteta za promet i komunikacije, elektrotehničkih i strojarskih fakulteta.

Studenti koji su na trećoj godini primat će stipendiju tijekom godinu dana u iznosu od 100 maraka mjesečno, a četvrte i pete godine dobivat će mjesečne stipendije u iznosu od 300 maraka.

"Nastojat ćemo unaprijediti suradnju sa sveučilištima kao i povećati broj stipendija, te da nekim stipendistima otvorimo vrata naše kompanije jer nam je potreban kvalitetan i obrazovan kadar", naglasio je Salčin.

Dodao je kako su Autoceste FBiH i u proteklom razdoblju poslovale kao društveno odgovorna kompanija koja je uložila oko 240 000 maraka za stipendiranje studenata.

Po riječima dekana Građevinskog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru Suada Špage, osim materijalne pomoći koju će imati od stipendija, za studente je od velike važnosti što imaju doticaj i mogu se vezati za poduzeće kao što je Autoceste FBiH, jer to poduzeće, kako je kazao, svojim radom obogaćuje cijelo bosanskohercegovačko društvo.

Kopirati
Drag cursor here to close