Naša stranka Mostar

Je li previše? Produženi boravak u mostarskim školama košta 250 KM

Sci-Tech / Flash | 17. 05. 2016. u 10:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka Mostar svjesna je financijske težine koju djeca osnovnoškolske dobi čine za svoje roditelje, te je posebno zabrinuta za nelogično visoke troškove tzv. produženih boravaka, priopćeno je iz Naše stranke.

U pojedinim mostarskim školama ta usluga iznosi čak 250 KM mjesečno, što je u svakoj mjeri previsoko. Cijeli taj segment osnovnoškolskog obrazovanja nepotrebno je prepušten na upravljanje direktorima škola, koji onda tako licitiraju ciframa i kroz ovaj vid usluge prije svega ostvaruju vlastiti ekstra profit.

''Nevjerojatno je i nedopustivo da obitelj sa dva djeteta u ovakvom vremenu mora izdvojiti do 500 KM za boravak svoje djece par sati više u okviru škole koje pohađaju. Mnogo više ne iznose niti cjelokupne mjesečne školarine u nekim našim privatnim školama“, kazao je Tarik Tanović, član Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru.

Ovakve cijene, pojasnio je, tjeraju jednog roditelja da se odrekne vlastitog posla i cijeli radni dan posveti brizi za djecu, a znajući tradicijski aspekt našeg društva sigurno je da ovako žene bivaju žrtve nepostojanja rješenja u ovoj oblasti.

Neophodno je taj dio boravka djece u okviru škola staviti pod kontrolu nadležnog ministarstva, ujednačiti i prije svega sniziti cijene, odnosno trošak roditelja, te olakšati djeci i roditeljima školske dane, zaključio je Tanović, te će u tom smislu Naša stranka pokrenuti ovo pitanje i tražiti izmjene postojeće prakse.

Kopirati
Drag cursor here to close