Središnja emisija

Informativni program BHT 1 sprema 5000. izdanje Dnevnika

Sci-Tech / Flash | 12. 01. 2016. u 12:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Informativni program BHT 1 sutra će realizirati 5000. izdanje središnje informativne emisije "Dnevnik".

Od prvog Dnevnika, emitiranog 7. svibnja 2002. godine na frekvenciji entitetskog emitera, pa do danas, Informativni program BHT 1 je jedan od najvažnijih izvora informacija građana BiH i najvažniji dio programa BHRT-a.

Vršiteljica dužnosti urednika Informativnog programa Alenka Bruk, koja posljednjih 11 godina intenzivno radi na realizaciji Dnevnika, kazala je Feni da je najponosnija na rad kolega koji su pravodobno i profesionalno izvještavali tijekom prosvjeda u veljači i poplava u svibnju 2014. godine te na najznačajniji događaj u 2015. godini, a to je cjelodnevno praćenje i izvještavanje prigodom posjeta pape Franje Bosni i Hercegovini.

''Ali trenutno nas opterećuju problemi financijske prirode, iako gledatelji još uvijek to nisu osjetili, jer novinarske ekipe vrijedno rade i izlaze na teren u svim krajevima BiH. Program još uvijek nije obuhvaćen mjerama štednje'', istakla je.

Zbog ovih problema, dodala je Bruk, morali su otkazati određeni broj dopisnika, ali da se nada da će se i taj problem ubrzo riješiti.

Dodala je da uposlenici BHT 1 očekuju puno od svog osnivača Parlamentarne skupštine BiH.

Cilj im ostaje isti kao i proteklih godina, a to je program u interesu javnosti, svih građana Bosne i Hercegovine, a vjerodostojnost i relevantnost kao najjače vrijednosti za stjecanje povjerenja gledatelja.

 

I pored kritične financijske situacije u Javnom RTV servisu zbog stalnog opadanja naplate takse, BHRT izravno prenosi zasjedanja Parlamentarne skupštine BiH.

''U godini u kojoj se očekuju ekonomske reforme i strateške odluke koje će donijeti bolji život građanima BiH, te provođenje odluka koje bi BiH mogle povesti ka euroatlantskim integracijama, BHRT će omogućiti građanima da u direktnim prijenosima prate ta povijesna događanja'', priopćeno je iz BHRT-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close