I široj javnosti

Hakeri prodaju alate Američke sigurnosne agencije (NSA)

Sci-Tech / Flash | 16. 12. 2016. u 08:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hakerska skupina poznata pod imenom The Shadow Brokers ljetos je objavila kako je hakirala grupu za izvođenje cyber napada Equation Group, koja se povezuje s američkom agencijom NSA.

Prilikom hakerskog napada navodno su došli u posjed nekolicine alata i exploita koji mogu poslužiti za izvođenje cyber napada. Sve prikupljeno The Shadow Brokersi su ponudili u jednom paketu putem aukcije te su pritom zatražili 1 milijun bitcoina (oko 568 milijuna američkih dolara), piše Bug.hr.

Čini se da aukcija nije uspjela jer su članovi grupe sada odlučili alate i exploite prodavati pojedinačno i to putem široj javnosti gotovo potpuno nepoznate decentralizirane mreže ZeroNet, koja koristi blockchain tehnologiju za DNS poslužitelje i BitTorrent tehnologiju za podatkovne poslužitelje.

Ponuđeni sadržaj razvrstan je u kategorije kao što su exploiti i trojanci, a cijene se kreću od 1 do 100 bitcoina (od 780 do 78 tisuća američkih dolara). Želi li tko kupiti baš sve ponuđene alate, morat će izdvojiti oko 780 tisuća američkih dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close