Samo par koraka

Google olakšao prelazak s iOS-a na Android

Sci-Tech / Flash | 16. 12. 2016. u 08:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je sredinom prošle godine (lipanj 2015.) predstavio vlastitu aplikaciju za Android platformu –Move to iOS. Kako joj sami naziv kaže, ovdje se radi o aplikaciji kojoj je cilj korisnicima Androida u što većoj mjeri olakšati prelazak na iOS platformu.

Sada godinu i pol dana kasnije, uspavani Google je odlučio uzvratiti udarac. Ovih dana je na iOS platformu stigla nova inačica aplikacije Google Drive koja je sa sobom donijela i mogućnost migracije podataka s uređaja s iOS-om na uređaje s Androidom, piše Bug.hr.

Budući da je zamjena jedne platforme drugom dovoljno stresan korak za svakog korisnika (iste aplikacije na različitim platformama drugačije funkcioniraju, npr.) Google je ovaj korak želio napraviti što jednostavnijim i uspio je u tome. Od iOS do Android korisnika se stiže u samo tri koraka.

Prvi je dakako da se na iOS uređaj instalira najnovija inačica Google Drivea. U drugom koraku se odabire koje se sve podatke želi prenijeti na novi Android uređaj, a u trećem se podaci već prenose na uređaj s Androidom. Naravno, ovisno o količini podataka na iPhoneu ili iPadu između drugog i trećeg koraka može proći i više sati.

Na ovaj način moguće je prenijeti fotografije, video datoteke, kontakte i upise iz kalendara.

Kopirati
Drag cursor here to close