Čestitamo!

FOTO: Upriličena promocija prve generacije magistara farmacije

Sci-Tech / Flash | 07. 10. 2016. u 12:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru danas je upriličena svečana promocija prve generacije magistara farmacije Farmaceutskog fakulteta.

Tom prigodom, dekanica Farmaceutskog fakulteta Monika Tomić uručila je diplome za 16 magistara farmacije.

''Dragi naši diplomanti, zbog vaše ozbiljnosti, ustrajnosti i odgovornosti, danas smo svi ponosni. Vi ste utrli put nekim novim naraštajima za koje želimo vjerovati da će imati puno bolje uvjete. Vama i svima koji dolaze svakako želim puno poslovnog i privatnog uspjeha'', kazala je Tomić.

Ocijenila je kako su utrli put kvalitetnom programu studiranja i to s kvalitetnim nastavnim kadrom, te da ne zaostaju za farmaceutskim fakultetima u BiH, ali i okruženju.

Rektorica mostarskoga Sveučilišta Ljerka Ostojić govorila je o opravdanosti odluke da se pokrene Farmaceutski fakultet, podsjetivši i na negativna mišljenja o toj ideji.

''Vrijedilo je, jer je ovo društvo dobilo mlade obrazovane magistre farmacije, te stručnjake kompetentne za razvoj, pripremu, čuvanje, rukovanje i distribuciju lijekova. Ovo društvo je dobilo sposobne stručnjake za pružanje usluga na svim područjima farmaceutske djelatnosti, a dobili smo i jamstvo da će zdravstveni sustav biti na još većoj razini'', naglasila je rektorica Ostojić.

Ovom prigodom uručene su i zahvalnice prodekanu za nastavu prof. dr. Juraju Geberu, akademiku i dugogodišnjem djelatniku Farmaceutskog fakulteta u Zagrebu te ravnatelju SKB-a Anti Kvesiću, a dodijeljene su i dekanove nagrade najboljim studentima.

Svečanosti je, među ostalima, nazočio federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić.

Kopirati
Drag cursor here to close