Popravljanje zuba

Dubrovčani u Trebinju plaćaju ono što im je kući besplatno

Sci-Tech / Flash | 12. 04. 2016. u 15:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sve su zubarske usluge u nas dva i pol do tri puta jeftinije nego u Dubrovniku. U nas je besparica pa je jeftinije sve, gotovo da i živimo od pacijenta iz Dubrovnika'', reći će zubari u Trebinju, gdje zadnjih par godina stomatološke usluge traže Dubrovčani, ali i stanovnici Boke kotorske.

Sto kuna, odnosno 25 maraka po plombi nije puno, a tako je i s drugim stomatološkim uslugama koje su znatno jeftinije nego u Hrvatskoj, piše Slobodna Dalmacija.

Zbog toga su se ordinacije u Dubrovniku gotovo ispraznile, kako one privatne, tako i one koncesionara HZZO-a.

Dubrovački zubari, naročito oni koji su koncesionari HZZO-a ne mogu se načuditi zbog čega neki pacijenti u Trebinju plaćaju one stomatološke usluge koje su im 'pokrivene' hrvatskim osiguranjem i potpuno su im besplatne.

''Što sve obuhvaća osiguranje HZZO-a vrlo je strogo i decidirano određeno, a jako puno usluga je pokriveno obaveznim i dopunskim zdravstvenim osiguranjem, no problem je što ljudi nisu dovoljno upućeni u sve to. I ja često čujem kako pacijenti odlaze u inozemstvo gdje iste usluge, koje mi pružamo besplatno, plaćaju. Naši tehničari rade desetljećima, a ništa se niti ne štedi na materijalu, i svi su odgovorno tvrdim vrlo kvalitetni'', govori dr. Sanja Radić Miović, dubrovačka stomatologinja, koncesionar HZZO-a.

Najviše promjena dogodilo se od 1. siječnja 2014. godine, od kada je za djecu do 18 godina sve što se tiče stomatoloških usluga besplatno.

Kopirati
Drag cursor here to close