14. travnja

Za banku koštane srži: Donatorska večer u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 12. 04. 2016. u 12:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Sveučilišne bolnice Mostar, u četvrtak, 14. travnja u Svečanom salonu Ljetnikovac Radobolja, s početkom u 19 sati, bit će održana Donatorska večer.

‘’Nadamo se da će te se i Vi priključiti i dati svoj doprinos da izgradimo našu i vašu bosanskohercegovačku banku koštane srži i da postanemo članica Svjetske i Evropske asocijacije’’, poručili su organizatori ove humanitarne akcije.

Predviđen je bogat kulturni i glazbeni program u kojem će sudjelovati Maja Šuput, Mate Bulić, Marko Bošnjak i gosti iznenađenja, a u revijalnom dijelu će se organizirati tombola I aukcija. U sklopu Mostarskog sajma, banka koštane srži ima svoj info prostor, gdje će uz projekt biti predstavljeni i svi prijatelji projekta.

NVO MALA je nositelj projekta Banka koštane srži u Bosni i Hercegovini i s ponosom mogu reći da su do sada ostvarili zavidne rezultate. Ovo je trenutno najznačajniji projekt u Bosni i Hercegovini koji je podržan od institucija sustava, gospodarstvenika u javnom i privatnom sektoru, vjerskih velikodostojnika i svih građana Bosne i Hercegovine.

Ambasadori projekta su poznate i zaslužne osove iz Bosne i Hercegovine i vjerski velikodostojnici, Monsinjor Vinko Puljić, Reisu-l-ulema Mustafa Kavazović, Vladika Grigorije i Jakov Finci.

Potpisani su Sporazumi o suradnji s Federalnim ministarstvom zdravstva, Ministarstvom zdravstva Hrvatske, KBC Zagreb, Zakladom Ana Rukavina.

Tipizacije uzoraka krvi trenutno se rade u KBC Zagreb i do sada je tipizirano oko 1000 uzoraka. Cijena jedne tipizacije je 400,00 eura, što znači da smo do sada postigli mnogo. Za sada je BH Registar s tipiziranim uzorcima u sklopu Hrvatskog registra, što je još jedan pokazatelj koliko nam KBC Zagreb i Hrvatska istinski pomažu.

Federalni ministar zdravstva dr. Mandić je dao suglasnost da Registar Banke koštane srži bude u SKB Mostar, a stručni tim predvode ravnatelj dr. Ante Kvesić i dr. Jadranka Knežević.

Sa Bankom koštane srži u Bosni i Hercegovini, tipizacije i transplantacije će se raditi u njihovim centrima po znatno nižim cijenama što će za naše građane biti spas i nada za novi život.

Kopirati
Drag cursor here to close