Savršena žena

Azuma Hikari: Virtualna djevojka koja će Vas buditi i slati Vam poruke

Sci-Tech / Flash | 24. 12. 2016. u 13:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Gatebox Communications proizvela je 300 komada virtualnog robota pod nazivom Azuma Hikari. Azuma će vas buditi svako jutro, podsjećati da ne zaboravite kišobran ako vani pada kiša i slati vam poruke kako se ne biste osjećali usamljeno.

Ova "savršena žena" ima 20 godina, plave oči, plavu kosu, duge noge, zavodnički je odjevena, mrzi insekte i obožava krafne. Jedini joj je "problem" cijena od 2.500 dolara i to što je zapravo - hologram.

Svog vlasnika nježno budi, šalje mu poruke, a prije njegovog dolaska kući pali svjetla i grijanje. Navečer zajedno s njim gleda televiziju i prije spavanja mu poželi laku noć, a ako želi, korisnik može dobivati i poruke u kojima ga Azuma poziva da se što prije vrati kući jer je usamljena, javlja Zimo.co.

Prve narudžbe za Azumu stižu iz Japana i Amerike, a kompanija Gatebox potencijalnim korisnicima poručuje kako želi da Azuma postane dio njihovih života, s njima provede najljepše trenutke i bude im potpora.

Ovakvom tehnologijom ipak nisu svi oduševljeni. Javnost upozorava da su hologramski partneri ogroman problem za Japance koje već godinama muči vrlo nizak natalitet.

Kopirati
Drag cursor here to close