Predavanje

Atletičar Tuka sa studentima mostarskog Univerziteta

Sci-Tech / Flash | 04. 10. 2016. u 16:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak je u prostorijama Nastavničkog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' iz Mostara, u organizaciji odsjeka Sport i zdravlje za sve brucoše i studente sporta održano prigodno predavanje na temu 'Vrhunski sport i obrazovanje'.

Predavač i gost Nastavničkog fakulteta bio je proslavljeni atletičar Amel Tuka, koji je održao jednosatno predavanje na zadanu temu, gdje je pričao o svojim sportskim počecima, o svom sportskom putu i obrazovanju kojeg i pored svih svojih obaveza i vrhunskih rezultata nije zapostavio.

Naime, Amel Tuka je apsolvent Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, te svaki slobodan trenutak koristi za privođenje kraju svog studija.

Preko 100 studenata i poštovatelja lika i djela Amela Tuke je u jednosatnom druženju čulo dosta zanimljivih savjeta iz svijeta vrhunskog treninga, ishrane i oporavka, a studenti su ovo druženje iskoristili za postavljanje pitanja Amelu Tuki, a pitanja su se većinom odnosila na plan i program rada i buduće Amelove planove iz svijeta atletike.

Na kraju je prodekan Nastavničkog fakulteta prof.dr. Ekrem Čolakhodžić uručio prigodan poklon Amelu ispred Univerziteta i Nastavničkog fakulteta, te mu se zahvalio što je izdvojio vremena za druženje sa studentima sporta, budućim profesorima i trenerima sporta, te mu je poželio puno sreće i dobrih rezultata u narednom periodu.

Kopirati
Drag cursor here to close