Krađe

PU Mostar razriješila 47 provalnih krađi: Zaplijenjene stvari, uhićen jedan počinitelj

Vijesti / Crna Kronika | 22. 11. 2013. u 13:22 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Policijske uprave Mostar razriješili su i dokumentirali ukupno 47 provala koje su počinjene na području Salakovca, Rujišta i Zijemalja u proteklom razdoblju.

Policija je identificirala kao počinitelje dvojicu provalnika. Riječ je o osobama koje su od ranije poznate policiji, odnosno o Aldinu Šetki i Vjekoslavu Kotarcu.

Inače kako je rekao glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ Srećko Bošnjak na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije radi se o osobama koje potražuje više policijskih uprava s područja Federacije BiH i RS. Naime, kako je rečeno Šetka je tražen radi provala, a Kotarac koji je s područja Livna traži MUP HBŽ zbog bijega iz zatvora, a u kojem je završio zbog silovanja.

Kotarac se 20. svibnja ove godine trebao vratiti u zatvor zbog izdržavanja kazne, međutim to nije učinio, te je za njim izdana centralna potjernica. 20. studenog ove godine izvršeni su pretresi stanova koje su osumnjičeni koristili, odnosno stan Aldina Šetke i stan Nezira Karića u Bafo naselju.

Inače, Kotarac je u stanu Karića živio s njegovom kćerkom. Kako je Bošnjak istaknuo, vlasnici objekata u koje su izvršene provale nisu prijavljivali sve što je otuđeno, odnosno među ukradenim stvarima bilo je i oružja koje je uredno registrirano, ali i ono oružje koje nije registrirano i za koje ne postoji dozvola za posjedovanje i nošenje.

Na press konferenciji su bili prisutni Srećko Bošnjak, načelnica Odjela krim policije Borika Primorac, te inspektor Dinko Ostojić. Napomenut ćemo kako je Bljesak.info o dijelu provala na području Rujišta i Zijemalja javnost informirao nedavno, te je kako se može vidjeti policija uspješno realizirala otkrivanje počinitelja ovih kaznenih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close