Nema biranja

Mostar-Rujište: Lopovi pustoše kuće; Kradu se alati, tehnika, hrana...

Vijesti / Crna Kronika | 16. 11. 2013. u 06:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tragom informacija da se u sjevernim prigradskim naseljima događaju pljačke stambenih objekata, kontaktirali smo glasnogovornika Uprave policije MUP-a HNŽ Srećka Bošnjaka.

On je rekao kako je primjetan povećan broj krađi na Rujištu, te da počinitelji ne biraju 'mete'.

"U posljednjih godinu dana imamo prijavu da su otuđene stvari iz 31 vikendice na Rujištu. Također i dio Zijemalja se našao na meti lopova, ali mi nemamo podataka o broju obijenih kuća na tom području, pošto to pripada drugom entitetu, samim time te predmete radi druga policijska ispostava", rekao je Bošnjak. Ipak istaknuo je dobru suradnju sa policijom iz drugog entiteta kada je u pitanju razmjena određenih podataka i eventualna pomoć oko razrješavanja problema krađi.

Na novinarski upit ciljaju li lopovi isključivo na npr. novac ili nakit, Bošnjak je rekao kako u ovim slučajevima sve dolazi u obzir.

"Kada govorimo o ovoj 31 krađi, odnosno provali u vikendice na Rujištu može se reći da se kralo svašta, od malih kućanskih aparata, bijele tehnike, televizora, novca, hrane, nakita, alata i drugo što se našlo u tim kućama, a što se moglo dalje iskoristiti i prodati", naveo je Bošnjak.

"Ipak u istragama koje se vode, istražitelji su došli do određenih saznanja o mogućim počiniteljima, ali se u ovom trenutku ništa konkretnije ne može reći, jer je to u interesu istrage", riječi su Bošnjaka.

Glasnogovornik je još naveo kako će javnost uskoro biti upoznata o detaljima istrage, jer su na vrlo dobrom tragu počiniteljima, te ukoliko su dostupni organima gonjenja u BiH isti će biti privedeni pravdi.

Kopirati
Drag cursor here to close