Stanje požarne zaštite

Prevencija požara u HNŽ-u: Vatrogasci primaju sezonce, a i građani dobili zadatak

Gospodarstvo / Flash | 07. 06. 2016. u 15:03 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskoj vijećnici danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara. Na sjednici je razmatrana Informacija o stanju požarne zaštite u ljetnoj sezoni, a donošene su i odluke o korištenju namjenskih sredstava.

Na početku sjednice zapovjednik Vatrogasne postrojbe Mostar Petar Jurić informirao je Stožer o stanju protiv požarne zaštite na području grada, naglasivši činjenicu kako je Vatrogasna postrojba Mostara ove sezone spremna odgovoriti svim zadaćama. Razlog tome je i činjenica da je izvršena nabavka suvremenih materijalno-tehničkih sredstava, prijem novih vatrogasaca, te da će i ove godine biti primljeni sezonski vatrogasci.

Bolja preventiva

Jurić je istaknuo kako se radi i na uvezivanje s novoutemeljenim te već postojećim DVD-ovima na rubnim gradskim područjima, a sve u cilju bolje preventive u zaštiti od požara i spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara.

Podsjetimo, Jurić je nedavno u razgovoru za Bljesak.info govorio o stanju vatrogasne postrojbe, koja ide velikim koracima naprijed.

Građani su pozvani da blagovremeno obavještavaju o svim eventualnim opasnostima od izbijanja požara ili samog požara na telefon 123 koji je dostupan 24 sata ili telefon broj: 036: 558 253 do 16 sati.

U nastavku sjednice i ostali članovi stožera prezentirali su stanje iz svojih oblasti (vodovodna, elektro, komunalna, zdravstvena…) ukazali na nedostatke kao i aktivnosti koje treba poduzeti u predstojećem razdoblju kako bi se povećao stupanj spremnosti. U tom cilju posebice je naglašena potreba za odgovornim i savjesnim ponašanjem svih građana.

Novac za Crveni križ i sanaciju klizišta

Također, Stožer civilne zaštite Grada Mostara upozorava i sve pravne osobe da su dužna poduzeti sve preventivne mjere zaštite od požara, a što uključuje redovito čišćenje i održavanje svih dvorišta i prostora koje koriste te osiguravanje protupožarnih putova.

Glede korištenja namjenskih sredstava Stožer je donio Odluku o izdvajanju 20.000 KM Crvenom križu Grada Mostara za nabavku hrane i higijenskih potrepštine.

Po 80.000 KM odobreno je za sanaciju klizišta – pošumljavanje terena Pašinovac-Stolac, područje iznad Srpske pravoslavne crkve i starog pravoslavnog groblja, te izgradnja rezervoara za vodu za napajanje stoke i potrebe gašenje požara na lokalitetima koju su potencijalno izložena tim opasnostima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close