Nepravilnosti u poslovanju

HRS: Predstavnici SKB-a Mostar, ZZO HNŽ i Ministarstva financija idu na raport Skupštini HNŽ

Ističu, netransparentna upošljavanja, netransparentan utrošak sredstava, neizvršavanje obveza na osnovu uplata doprinosa, itd. sve su ovo samo dijelovi nalaza SKB-a Mostar, ZZO-a HNŽ-a i Ministarstva financija HNŽ koje je uradio Ured za reviziju.
Vijesti / Politika | 10. 05. 2024. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska republikanska stranka oglasila se priopćenjem za javnost u kojem navode kako predstavnici SKB Mostar, ZZO HNŽ i Ministarstva financija idu na raport Skupštini HNŽ zbog nepravilnosti u poslovanju.

Kako ističu, netransparentna upošljavanja, netransparentan utrošak sredstava, neizvršavanje obveza na osnovu uplata doprinosa, itd. sve su ovo samo dijelovi nalaza SKB-a Mostar, ZZO-a HNŽ-a i Ministarstva financija HNŽ koje je uradio Ured za reviziju, a koji govore o, malo rečeno, nesavjesnom utrošku sredstava poreznih obveznika.

S toga smatraju da je, sukladno Poslovniku o radu Skupštine HNŽ, prikupljen dovoljan broj potpisa zastupnika te će se ići u organiziranje tematske sjednice ovog tijela na temu akcijskog plana zadovoljavanja kriterija iz Izvješća Revizije.

Navode kako su navedene institucije u roku od 60 dana obvezne poslati odgovor Uredu za reviziju, zajedno s Akcijskim planom realizacije preporuka.

''Do sada, niti SKB Mostar, niti ZZO HNŽ-a, kao ni Ministarstvo financija nije prezentiralo taj akcijski plan, niti su prezentirali eventualna ograničenja i/ili prepreke u realizaciji istoga.Budući da je to praksa koja se godinama ponavlja, više od trećine zastupnika Skupštine HNŽ je, sukladno Poslovniku, uputilo inicijativu organiziranja tematske sjednice Skupštine na kojoj će predstavnici SKB-a Mostar, ZZO-a HNŽ kao i Ministarstva financija ne samo prezentirati akcijske planove realizacije preporuka iz Izvješća o Reviziji nego i dati odgovore na pitanja zašto se upošljavaju kadrovi mimo procedura, zašto je pri imenovanju šefovskih funkcija mjerilo članska iskaznica i rodbinska povezanost, a ne struka, kako je moguće da javnost nema uvida u ugovore ZZO-a s zdravstvenim ustanovama, zašto se stopira pružanje zdravstvenih usluga na privatnim ustanovama, a na teret ZZO-a, kako je moguće da resorno ministarstvo raspolaže proračunskim novcem mimo Zakona o proračunima, itd'', navode iz HRS-a.

Iz stranke ističu kako je vodstvo Skupštine HNŽ obvezno postupiti po inicijativi organiziranja tematske sjednice, a o svemu će javnost biti pravodobno obavještena.

Kopirati
Drag cursor here to close