Radionica

Univerzitet Džemal Bijedić: Kako stupiti u poslovni svijet

Na Univerzitetu Džemal Bijedić održana je radionica u okviru nastavnog predmeta Organizacija i menadžment u zdravstvu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 04. 2024. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je, u okviru nastavnog predmeta Organizacija i menadžment u zdravstvu, održana je radionica pod nazivom "Kako stupiti u poslovni svijet".

Radionicu su organizirale prof. dr. Maida Dizdarević i viša asistentica Lejla Škaljić, MA. Gošća na radionici bila je Nađa Dugalić, BA zdravstvene njege s usmjerenjem fizioterapije, vlasnica biznisa "Venus studio".

U okviru predmeta, pod vodstvom nastavnog osoblja, studenti su angažirani na razradi biznis planova. Mlada i prosperitetna poduzetnica, putem konkretnog primjera, elaborirala je proces osnivanja i upravljanja poslovanjem, pružajući studentima dragocjene praktične uvide.

Nađa je dočarala studentima svoj put od konceptualizacije ideje do realizacije osnivanja biznisa, istovremeno ističući sve izazove s kojima se suočila tijekom tog procesa. Posebno je naglasila važnost formalnog obrazovanja u oblikovanju ličnosti i procesu sazrijevanja.

Foto: PR / Nađa Dugalić

Budući da je bivša studentica Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, istaknula je ključnu ulogu akademskog obrazovanja, dok je istovremeno naglasila i značaj dodatnog kontinuiranog obrazovanja.

Mlada poduzetnica Nađa je poručila studentima: Što god da odaberete da želite raditi u životu, morate biti dovoljno educirani za tu ulogu. Akademsko obrazovanje, kao i kontinuirana edukacija iz godine u godinu, predstavljaju osnovu kvalitetnog rada i individualnog pristupa svakom klijentu. Moram naglasiti da su jako bitna usavršavanja druge prirode, poput pristupa i komunikacije sa klijentom i Vašim timom. Morate imati cijeli paket, od dobrog znanja, posebnih usluga koje vas izdvajaju od drugih, bilo to vrstom ili kvalitetom, do lijepog ponašanja i dostupnosti klijentima, kako bi ljudi prepoznali vašu kvalitetu i nastavili birati baš vas.

Kopirati
Drag cursor here to close