Susret u Mostaru

Potpisan Sporazum o suradnji Univerziteta Džemal Bijedić i Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ

U srijedu je potpisan Sporazum o suradnji Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 05. 2024. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rektorica Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović zajedno sa dekanicom Pravnog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru prof. dr. Amrom Jašarbegović ugostila je u rektoratu Univerziteta ministra pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Gorana Karanovića.

Prilikom susreta održan je sastanak na kojem je potpisan Sporazum o suradnji Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, organizacijske jedinice Pravni fakultet i Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ koji definira međusobnu podršku i realizaciju zajedničkih aktivnosti i projekata.

Potpisani sporazum predviđa izvođenje i realizaciju zajedničkih konferencija, seminara, tečajeva, radionica; razmjenu znanja, iskustva i praktičnog rada; upoznavanje studenata Pravnog fakulteta sa nadležnostima, organizacijom i načinom rada Ministarstva; međusobnu podršku i promociju; te uspostavljanje svih oblika suradnje koji su u skladu sa misijom i vizijom potpisnika Sporazuma uz obostranu i općedruštvenu korist.

Rektorica Univerziteta prof. dr. Alena Huseinbegović, dekanica Pravnog fakulteta prof. dr. Amra Jašarbegović i ministar dr. sc. Goran Karanović istaknuli su zadovoljstvo zaključenjem sporazuma te najavili realizaciju zajedničkih aktivnosti već u skorijem vremenskom periodu.

Kopirati
Drag cursor here to close