Prva utakmica finala Kupa BiH

Petrović: Nitko sretniji od mene da podignem trofej sa Zrinjskim

Finale Kupa Bosne i Hercegovine igra se ove sezone na dvije utakmice, a prvoj je domaćin branitelj naslova, HŠK Zrinjski.
Sport / Nogomet | 07. 05. 2024. u 13:00 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kupu Bosne i Hercegovine sastat će se dva trenutno najbolja kluba u državi, ali i kluba koji su u ovom natjecanju već dizali trofej. Zrinjski ima dva naslova, od čega jedan osvojen prošle godine, dok Borac traži prvi trofej Kupa nakon 2010.

"Igraju dvije najbolje ekipe u ligi i nekako je realno da smo oni i mi u finalu. Sada je drugačije nego kada je jedna utakmica finala. Ipak, naša obaveza kao domaćina i Zrinjskog je da idemo na pobjedu u prvoj utakmici. Nadam se da neće biti kiša u srijedu, ali dosad nam je svaka domaća utakmica bila po kiši. Nadam se punim tribinama jer ovo je jedna od najvažnijih utakmica godine", rekao je trener Zrinjskog Željko Petrović te dodao:

"U derbijima detalji odlučuju. Znamo se jako dobro, oni znaju naše kvalitete, mi znamo njihove, ima tu dobrih igrača na obje strane. Najvažnije je da mi sutra imamo energiju, volju i želju za trofejom. Mi imamo kvalitetu, svi smo zdravi i ne sumnjam u svoje igrače", dodao je Petrović.
 
Video: Željko Petrović uoči finala Kupa

S obzirom da se ove godine u finalu Kupa igraju dvije utakmice, Petrović očekuje da će Banjalučani opreznije ući u sutrašnju utakmicu, dok momčad Zrinjskog, po njegovim riječima, neće kalkulirati, pogotovo ne na svom terenu:

"Borac je iskusna ekipa koja igra europski način, igraju pametno na rezultat. Imaju svoje ustaljene šablone i tako dobivaju utakmice. Da su nešto odigrali „vau“, uz sve poštovanje, nisu. Ali vidiš da su toliko pametna i iskusna ekipa, pobjede 1:0, i to je to. S druge strane, mi smo Zrinjski, igramo kući i ja neću mijenjati naš stil igre. Ja mislim da mi imamo takve igrače da se ne možemo braniti. Imamo ekipu koja se želi nadigravati i koja uvijek ide na pobjedu".

Petrović je dodao kako je finale Kupa jedna od najvažnijih utakmica za momčad Zrinjskog u ovoj sezoni, ali i njemu prilika da u svojoj dugačkoj trenerskoj karijeri osvoji i vrijedan trofej.

"Za mene je ovo finale utakmica života, nešto posebno. Nemam stresa, imam dobar osjećaj i ja bih zaista bio najsretniji čovjek na svijetu kad bih podigao pehar"zaključio je Petrović.

Utakmica u srijedu igra se od 18 sati, a uzvrat je 22. svibnja u Banjaluci.

 

Kopirati
Drag cursor here to close