Energija iz vode

Zašto dan trebate započeti hladnim tušem?  

Sudionici studije su rekli da imaju više energije nakon hladnog tuširanja za početak dana.
Lifestyle / Zdravlje | 27. 10. 2017. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Osobe koje se ujutro tuširaju hladnom vodom prije će doći na posao, nego osobe koje to ne rade, tvrde nizozemski istraživači.

Oni kažu kako su proveli istraživanje na 3000 ljudi, te utvrdili kako će se osobe koje se tuširaju hladnim tušem prije doći na posao, nego javiti da su bolesni.

Sudionici studije su rekli da imaju više energije nakon hladnog tuširanja za početak dana. Rekli su da im hladno tuširanje daje energije kao i šalica kave.

Znanstvenici međutim nisu uspjeli dokazati da li su ljudi koji se tuširaju hladnom vodom zdraviji ili otporniji na prehlade.

 "Naši nalazi pokazuju da je rutinsko tuširanje hladnom vodom rezultiralo smanjenjem prijavljenih bolovanja.  Sudionici studije kažu kako im se poboljšala kvaliteta života nakon što su se počeli tuširati hladnom vodom. Čak dvije trećine sudionika nastavilo se tako tuširati nakon završenog eksperimenta'', tvrde istraživači.

Navode kako sudionici studije nisu prijavili pojavu nikakvih bolesti. Došli su do zaključka kako osobe koje vježbaju i tuširaju se hladnom vodom imaju 54 manje šanse da se razbole i ne odu na posao.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close