Novi život na dar

Čak 50 Duvnjaka potpisalo donorske kartice

U punoj dvorani Skupštine Hercegbosanske županije bilo je govora o životu dijaliziranih bolesnika, transplantaciji organa te o smrti mozga.
Lifestyle / Zdravlje | 26. 10. 2017. u 22:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tomislavgradu je večeras u organizaciji Doma zdravlja Tomislavgrad i Udruge dijaliziranih i transplantiranih FBiH i Donorske mreže FBiH održana Javna tribina: Darivanje organa-Novi život na dar.

Bljesak.info / Tarik ef. Gušić i fra Sretan Ćurčić

U punoj dvorani Skupštine Hercegbosanske županije bilo je govora o životu dijaliziranih bolesnika, problemima s kojima se svakodnevno susreću, transplantaciji organa te o smrti mozga.

O stručnim temama su govorili Tomislav Žuljević, predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH i dr. Nermina Rizvanović, specijalistica anesteziologije i transplatacijski koordinator KB Zenica.

Gvardijan tomislavgradskoga Franjevačkog samostana fra Sretan Ćurčić i imam Džudža Džaferove džamije Tarik ef. Gušić govorili su o doniranju organa s vjerskoga aspekta.

Nakon predavanja posjetiteljima je bilo omogućeno potpisivanje donorskih kartica. Odaziv je bio odličan, te su organizatori izrazili nadu da je ovo samo početak širenja pozitivne svijesti o donaciji organa i potpisivanju donorskih kartica.

Organizatori tribine Udruga dijalizranih i transplantiranih bolesnika FBiH i Donorska mreža BiH izrazili su zadovoljstvo odzivom, kao i odličnom reakcijom građana, o čemu svjedoči i 50 potpisanih donorskih kartica po završetku tribine što je, kako su istaknuli, veliki broj za grad te veličine.

Kopirati
Drag cursor here to close