Hidratacija

Voda doslovno život znači

Studija je analizirala sudionike tijekom dugog vremenskog razdoblja, ali nalazi ne dokazuju uzročnu vezu između razine natrija u krvnom serumu i ovih zdravstvenih ishoda, rekli su autori.
Lifestyle / Zdravlje | 02. 01. 2023. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hidratacija može usporiti starenje i produžiti život bez bolesti, rekla je autorica studije Natalia Dmitrieva, istraživačica u Laboratoriju za kardiovaskularnu regenerativnu medicinu Nacionalnog instituta za srce, pluća i krv.

Naučiti koje preventivne mjere mogu usporiti proces starenja je "veliki izazov preventivne medicine", rekli su autori u studiji. To je zato što se epidemija "kroničnih bolesti ovisnih o dobi" pojavljuje dok svjetska populacija ubrzano stari.

Produljenje zdravog životnog vijeka može pomoći u poboljšanju kvalitete života i smanjenju troškova zdravstvene zaštite više nego samo liječenje bolesti, prenosi Metroportal.

Biološka dob određena je biomarkerima koji mjere performanse različitih organskih sustava i procesa, uključujući kardiovaskularne, bubrežne, respiratorne, metaboličke, imunološke i upalne biomarkere, piše CNN.

Visoka razina natrija u krvi nije jedini čimbenik povezan s rizikom od bolesti, rane smrti i bržeg starenja - rizik je također bio veći među ljudima s niskim razinama natrija u krvnom serumu.

Ovo je otkriće u skladu s prethodnim izvješćima o povećanoj smrtnosti i kardiovaskularnim bolestima kod ljudi s niskom redovitom razinom natrija, što se pripisuje bolestima koje uzrokuju probleme s elektrolitima, rekli su autori.

Studija je analizirala sudionike tijekom dugog vremenskog razdoblja, ali nalazi ne dokazuju uzročnu vezu između razine natrija u krvnom serumu i ovih zdravstvenih ishoda, rekli su autori. Potrebne su daljnje studije, dodali su, ali rezultati mogu pomoći liječnicima da identificiraju i usmjere rizične pacijente.

Kopirati
Drag cursor here to close