"Naše putovanje počinje"

Konferencija za trudnice održana u Mostaru

Cilj ove konferencije bio je pružiti relevantne informacije i dati podršku trudnicama kako bi im omogućili siguran i informiran prolazak kroz trudnoću i porođaj.
Lifestyle / Zdravlje | 27. 09. 2023. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak je održana još jedna besplatna edukativna konferencija za trudnice u Hotel Mostar. 

Cilj ove konferencije bio je pružiti relevantne informacije i dati podršku trudnicama kako bi im omogućili siguran i informiran prolazak kroz trudnoću i porođaj. Organizator konferencije je kompanija Sfera d.o.o Mostar, a domaćin konferencije bila je Poliklinika Vitalis iz Mostara.

Foto: PR / Konferencija za trudnice

Konferenciju je otvorila dr. med. Ana Damjanović, specijalistica ginekologije i opstetricije koja je govorila o temi "Priprema za porod: carski rez ili porod prirodnim putem". Dalje su prisutne sudionice konferencije slušale predavanje dr. Elvise Hadžić, specijalistice pedijatrije koja je govorila o temi: "Prevencija i ublažavanje infantilnih kolika".

Genetičarka Sanja Manjušak govorila je na konferenciji o  temi: "Matične ćelije – korak ka bezbrižnijem djetinjstvu". Dalje su trudnice imale priliku slušati predavanja  mr.ph. Bernardina Jukić koja je govorila o  temi: "Predstavljanje MAM proizvoda" dok je Dijana Maslić koja je govorila o temi: "Dermedic baby – djeca i novorođenčad".

Foto: PR / Konferencija za trudnice

Koordinator portala i časopis Roditelj i edukacija za trudnice Alma Pelo Zagorčić navela je da kao organizatori edukacija o trudnoći, vjeruju da je obrazovanje budućih majki ključno za njihovo zdravlje, dobrobit njihovih beba i uspješno iskustvo trudnoće i porođaja. Naša misija je osigurati da trudnice i njihovi partneri budu dobro informirani i pripremljeni za sve izazove i radosti koje trudnoća donosi

U pauzi između predavanja trudnice su mogle da obiđu promotivne pultove kompanija koje su podržale održavanje konferencije.

Kopirati
Drag cursor here to close