WHO upozorava

Stanje s epidemijom ebole je gore nego što se mislilo

Lifestyle / Zdravlje | 15. 08. 2014. u 06:53 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osoblje Svjetske zdravstvene organizacije koje se bori protiv epidemije ebole u zapadnoj Africi vidi dokaze da izvješća o broju slučajeva zaraze i umrlih uvelike podcjenjuju razmjere epidemije, objavila je u UN-ova zdravstvena agencija na svojoj internetskoj stranici.

Broj umrlih u najgoroj svjetskoj epidemiji ebole u srijedu je bio 1069 od 1975 potvrđenih, vjerojatnih i sumnjivih slučajeva, rekao je WHO. Većina njih je u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji, dok je četvero ljudi umrlo u Nigeriji.

Objava da je stanje gore nego što se mislilo moglo bi potaknuti vlade i humanitarne organizacije da poduzmu snažnije mjere protiv virusa.

Osoblje na mjestima epidemije vidi dokaze da brojke izvješćenih slučajeva i umrlih veoma podcjenjuju veličinu epidemije, rekla je organizacija na svojoj internetskoj stranici.

Ebola je jedna od najsmrtonosnijih bolesti i ubija većinu zaraženih. Zdravstveni stručnjaci kažu da vladine reakcije na bolest trebaju biti podešene tako da spriječe širenje bolesti pri tomu izbjegavajući mjere koje mogu potaknuti paniku ili nepotrebno štetiti gospodarstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close