Riječi zahvale

Pozitivno iskustvo s mostarskim medicinskim osobljem: Nije sve tako crno

Božo Hrstić se javno zahvalio mostarskim doktorima.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 01. 2018. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Često na portalima i tisku čitamo loša iskustva na relaciji doktori i medicinsko osoblje naspram pacijenta i njegove obitelji. Zato sam odlučio ispričati svoju priču. Moja pokojna majka Veselka je svoje zadnje dane života provela u KBC Mostar, točnije 46 dana'', počinje svoju priču Božo Hrstić čije pismo je stiglo na redakcijski mail portala Bljesak.info.

 Njegova majka je bila zbrinuta na JIL Odsjeku za kardiovaskularnu anesteziju, te je stavljena na aparate za održavanje na životu.

''Dolazeći joj u posjetu svaki dan sam shvaćao da su sve manji izgledi da se izvuče iz svog teškog stanja. I nažalost nije uspjela. Njen život je se ugasio 28.12.2017. godine. U svih tih 46 dana liječnici i medicinsko osoblje nisu niti jednog trenutka odustajali, pokušavali su sve što su znali i mogli u svojoj liječničkoj domeni'', rekao je Božo.

Njega je kao čovjeka ganula ljudskost  mladih ljudi, predanih svome poslu i brizi o bolesnicima kao da su njihovi najmiliji.

''Njihova strpljivost i razumijevanje prema obitelji koja je dolazila u posjete, premda nas je ponekad bilo i previše, ne može se opisati riječima. Na sve naše upite strpljivo su davali informacije premda smo i sami svjesni koliko su ta pitanja često bila ponavljana i ponekad besmislena. Koliko god su bili u poslu i žurbi uvijek su odvojili vrijeme za nas'', rekao je Božo i dodao:

''Doktor postaneš tako što se puno godina školuješ, ali biti čovjek, i imati takvu ljudskost u sebi, takav odnos prema umirućem pacijentu i neutješnoj obitelji mogu samo veliki ljudi. Zato poštovani,: dr. Đurasović, dr. Ćorić, dr. Šarić, dr. Matić, Vama i Vašem divnom medicinskom osoblju neizmjerno hvala što ste bili ljudi u nama teškim trenucima'', rekao je Božo Hrstić.

Kopirati
Drag cursor here to close