Potpisan ugovor

Pacijenti iz Hercegbosanske županije liječit će se u Kliničkom centru Banja Luka

Lifestyle / Zdravlje | 30. 04. 2014. u 11:13 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni direktor Kliničkog centra Banja Luka, Duško Račić i ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ) Dragoslav Topić potpisali su jučer Ugovor o liječenju pacijenata iz Hercegbosanske županije (HBŽ) u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Prema priopćenju iz Kliničkog centra Banjaluka, njihov strateški plan je da najkvalitetnija zdravstvena zaštita u najvećoj bolnici u Republici Srpskoj, koja ima najbolje stručnjake, opremu i uvjete bude dostupna svim pacijentima, otkuda god da dolaze, po što povoljnijim uvjetima za pacijente.

- Nadamo se da će i ostali fondovi zdravstvenog osiguranja prepoznati interes svojih građana i uvidjeti zajedničku odgovornost da se građanima osigura najbolje liječenje pod najpovoljnijim uvjetima u Kliničkom centru Banja Luka - kazao je Račić.

Potpisivanjem ovog ugovora, kako kaže direktor, nastavit će se liječenje u Kliničkom centru Banja Luka svih njihovih pacijenata čija je adresa u Hercegbosanskoj županiji, s tim da od potpisa ugovora neće više imati administrativne poteškoće u ostvarivanju zdravstvene zaštite.

On je istaknuo da su u pregovorima s resornim ministarstvom u Hercegbosanskoj županiji ponudili najniže cijene usluga po službenim cijenama usluga Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i na taj način su pacijente iz HBŽ-a prema uvjetima liječenja izjednačili s pacijentima iz Republike Srpske.

Prema riječima ministra Topića, potpisani ugovor se odnosi na općine Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo, koje su većinski nastanjene srpskim stanovništvom te je izrazio zahvalu rukovodstvu Kliničkog centra Banja Luka što su prepoznali potrebu da se pacijenti iz ove županije liječe u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj.

Da bi se mogli liječiti i koristiti usluge zdravstvene zaštite u navedenom Kliničkom centru, zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije Slaviša Mihajlović (SNSD), koji je nazočio potpisivanju ugovora, je naglasio da se najmanje tri tisuće osoba iz navedenih općina Hercegbosanske županije proteklih godina odjavilo i promijenilo mjesto prebivališta u Republiku Srpsku točnije u Banju Luku.

Kopirati
Drag cursor here to close