Stručnjaci upozoravaju

Svaki treći Srbin nema erekciju!

Lifestyle / Zdravlje | 28. 04. 2014. u 06:50 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Erektivna disfunkcija, odnosno seksualna nemoć, muči svakog trećeg muškarca u Srbiji starijeg od 40 godina i taj broj se konstantno povećava!

Unatoč tome što muškarci o problemu svog ponosa nerado pričaju, stručnjaci upozoravaju da se seksualna nemoć uspješno liječi samo kod liječnika i da bi zbog toga muškarci trebali imait svog urologa, kao što žene imaju ginekologa.

Osim što se na taj način opet mogu vratiti zadovoljstvu, mogu i na vrijeme otkriti i druge zdravstvene probleme, pišu “Naše novine”.

''Erektivna disfunkcija može se pojaviti u bilo kojem životnom dobu, pa i kod muškaraca mlađih od 40 godina'', rekao je za ovaj list prof. dr Aleksandar Vuksanović sa Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije.

Erektivna disfunkcija je trajna ili ponovljena nemogućnost muškarca da postigne ili održi erekciju penisa neophodnu za zadovoljavajuću seksualnu aktivnost. Ne treba je shvatiti kao nešto što dolazi sa godinama. Iako se često kaže da je muškarac 'zakazao' zbog problema koji mu dolazi iz glave, struka to demantira.

''Uzroci za njenu pojavu su različiti. Mogu je uzrokovati psihološki, endokrini, vaskularni, neurološki problemi. Dakle, može biti posljedica psihogenog poremećaja ili smetnji u krvnim sudovima penisa… Uzrokuju je hipertenzija, dijabetes, ateroskleroza, tromboza, depresija, a značajni faktori rizika su pretilost, pušenje i alkohol'', kaže prof. dr Vuksanović.


Kopirati
Drag cursor here to close