Svjetski dan srca

VIDEO | U Mostaru mladi trčali za zdrav život

Obilježavanje Svjetskog dana srca u Mostaru
Lifestyle / Zdravlje | 04. 10. 2022. u 11:45 Bljesak.info
Cross utrka za djecu predškolskog uzrasta, učenike osnovnih i srednjih škola Grada Mostara

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predškolci i školarci jutros su tradicionalno trčali na relaciji Španski trg-Bulevar, promovirajući tako zdrave stilove života.

Foto: Bljesak.info / Predškolci i školarci trče povodom Svjetskog dana srca

Utrku je organizirao Sportski savez Grada Mostara i Udruženje kardiologa Hercegovačko-neretvanske županije obilježavajući tako Svjetski dana srca, u okviru kampanje ''Dani srca''.

Foto: Bljesak.info / Predškolci i školarci trče povodom Svjetskog dana srca

U ovoj utrci sudjelovali su učenici svih osnovnih i srednjih škola s područja Mostara, kao i djeca iz predškolskih ustanova.

''U utrci sudjeluje 28 osnovnih škola s područja Grada Mostara, 15 srednjih škola, a u utrku su uključeni i državni vrtići te djeca i omladina s teškoćama u razvoju'', kazala je Mirjana Bošnjak, tajnica Sportskog saveza Grada MosPredškolci i školarci trče povodom Svjetskog dana srca - Mostar: Predškolci i školarci trčali za zdrav život

Odaziv ove godine je puno veći nego ranije, dodala je Bošnjak, a jedan od razloga navela je što je dan utrke u tijeku radnog tjedna.

Inače, u okviru kampanje "Dani srca" Sportski savez Mostara, već 13.godinu zaredom promovira zdrave stilove života kroz uključivanje što većeg broja djece, mladih, sportaša, ali i pripadnika starije populacije.

Foto: Bljesak.info / Predškolci i školarci trče povodom Svjetskog dana srca
Foto: Bljesak.info / U ovoj utrci sudjelovali su učenici svih osnovnih i srednjih škola
Kopirati
Drag cursor here to close