Javno mjerenje

Mostar će obilježiti Svjetski dan dijabetesa

Svjetski dan dijabetesa pruža priliku za podizanje svijesti o dijabetesu kao globalnom javnozdravstvenom problemu i o tome šta je potrebno učiniti, kolektivno i pojedinačno, za bolju prevenciju, dijagnozu i upravljanje ovim stanjem.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 11. 2023. u 16:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga dijabetičara u HNŽ/K "Insula" kao i prethodnih godina na 14.11.2023 obilježava Svjetski dan dijabetesa.

''Naša Udruga organizacijom javnog mjerenja u Mepas Mall-u želi i ove godine skrenuti pažnju na veliki broj osoba sa dijabetesom. Na žalost ove godine povećan je trend novo otkrivene djece koja oboljevaju od T1 dijabetesa. Svjetski dan dijabetesa pruža priliku za podizanje svijesti o dijabetesu kao globalnom javnozdravstvenom problemu i o tome šta je potrebno učiniti, kolektivno i pojedinačno, za bolju prevenciju, dijagnozu i upravljanje ovim stanjem'', poručili su.

Po ovom pitanju Udruga Insula će organizirati Okrugli stol sa našim cijenjenim doktorima obiteljske medicine, endokrinlozima kao i  ZZO HNŽ te ZJZ HNŽ.

Kao temu za održavanje okruglog stola odabrali su goruća pitanja koja brinu sve osobe s dijabetesom u ovoj županiji.

Ovim putem pozivaju sve da se podržite događaj u njihovoj organizaciji te im se pridružite 14.11.2023 (utorak) od 17:30 do 19:30 na javnom mjerenju u Mepas Mallu.

Kopirati
Drag cursor here to close