2022.

Ljekari i farmaceuti: prijavite se na 9. International Medis Awards

Lifestyle / Zdravlje | 11. 10. 2022. u 12:24 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devetu godinu zaredom međunarodna stručna komisija International Medis Awards for Medical Research nagradit će izuzetna naučno istraživačka dostignuća u medicini i farmaciji. Istraživači iz Centralne i Jugoistočne Europe mogu se prijaviti na konkurs do 3. studenog 2022. godine. Među prošlogodišnjim finalistima je bio i predstavnik Bosne i Hercegovine dr. Zlatan Zvizdić, dr. med., na području pedijatrije.

Naučno istraživanje je vrijedno isticanja, a izvrsnost stručnjaka vrijedna nagrade jer pojedinci i zajednice trebaju to više nego ikad ranije! Predsjednik međunarodne stručne komisije prof. dr. sc. Borut Štrukelj, mr. pharm., s Katedre za farmaceutsku biologiju Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani sve ljekare i farmaceute poziva na prijavu: »Potpuno sam uvjeren da će naučni rezultati njihovih objavljenih istraživanja biti još bolje prepoznati i prihvaćeni u naučnoj zajednici na različitim područjima medicine i farmacije, a prvenstveno u široj javnosti«.

Uvjeti prijave

I u 2022. godini na učešće pozivamo sve ljekare i farmaceute s područja farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne medicine i anesteziologije, neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije i alergologije te reumatologije. Mogu se prijaviti istraživači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Njihovi naučno-istraživački radovi moraju biti objavljeni u međunarodnoj naučnoj publikaciji s faktorom utjecaja (Impact Factor) višim od 1,500 od 1. septembra 2021. do 31. oktobra 2022. Prijave se mogu poslati do 3. novembra 2022. na engleskom jeziku na www.medis-awards.com.

Uvrštenje među finaliste znači veliku čast

Jedan od finalista 2021. godine bio je dr. Zlatan Zvizdić, dr. med., šef Klinike za dječju kirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u Bosni i Hercegovini. Bio je veoma počašćen nominacijom, jer to znači da je njegovo istraživanje, provedeno u njegovoj instituciji, prepoznato od strane prestižne stručne komisije. Na taj način rezultati mogu doći do šire publike u naučnoj zajednici.

Više na: www.medis-awards.com

Kopirati
Drag cursor here to close