Gotovo u tren oka

Jednostavan i brz napitak za imunitet kojeg ćete obožavati

U nekoliko minuta do ukusnog napitka za jačanje imuniteta!
Lifestyle / Zdravlje | 12. 01. 2023. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klasičnu prehladu ne možemo izliječiti, no možemo si olakšati simptome i osjećati se malo bolje. Vjerojatno je svatko od nas u nekom trenutku posegao za kućnim pripravcima kao što su čajevi, raznorazni napici, tonici, paste i slično ne bismo li se barem malo osjećali lakše.

Bitno je napomenuti da u određenim situacijama pripravci iz kućne radinosti neće biti dovoljni i da je potrebno na vrijeme prepoznati kada prehlada ili blaga viroza prelazi u nešto ozbiljnije te sukladno tome potražiti liječničku pomoć. Isto tako, ako već uzimate određenu terapiju, iz zdravstvenih razloga nemojte na svoju ruku eksperimentirati raznim biljnim pripravcima i suplementima bez prethodne konzultacije s vašim liječnikom ili ljekarnikom.

U nastavku vam donosimo recept za brz i jednostavan tonik za jačanje imuniteta kojeg je pripremila nutricionistica Andrea Bilandžija za Ordinacija.hr.

Tonik za imunitet

SASTOJCI:

šalica tople odnosno vruće (ne kipuće) vode
nasjeckajte oko centimetar debljine svježeg, oguljenog đumbira
iscijedite sok polovice limuna
½ žličice papra
½ žličice cimeta
½ žličice klinčića
½ žličice kurkume
žlica meda

UPUTE:

Sve pomiješajte, pustite u vodi 2-3 minute, a nakon toga procijedite i pijuckajte tijekom dana.

ZAŠTITITE IMUNITET

Važno je reći da razni čimbenici mogu učiniti naš imunitet učinkovitijim, a to možemo i sami podržati odabirom zdravog, uravnoteženog načina života koji uključuje redovitu tjelesnu aktivnost u kombinaciji s dovoljno dugim periodima odmora i spavanja. Ključni čimbenik je također i uravnotežena prehrana koja osigurava sve esencijalne makronutrijente te vitamine i minerale u svim obrocima.

Isprobajte dva zdrava i ukusna napitka za čišćenje organizma – pomoći će i pri mršavljenju

Prehrana bogata voćem i povrćem važan je čimbenik u održavanju normalne funkcije imuniteta. Te namirnice nisu samo bogat izvor antioksidansa, već mnogi od tih esencijalnih nutrijenata neposredno djeluju i na naš imunološki sustav.

Kopirati
Drag cursor here to close