Udruga Futura.ba

Odgovorite osiguranicima: Može li se PET CT uz knjižicu obaviti u HNŽ-u ili ne?!

Je li slanje u inozemstvo u interesu onkoloških pacijenata? Zašto se ne koriste svi raspoloživi resursi unutar naše županije…pitaju se iz Udruge.
Lifestyle / Zdravlje | 15. 02. 2024. u 18:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 16. veljače se usvaja Financijski plan ZZO HNŽ-a za 2024. godinu, a za liječenje u inozemstvu panirana su sredstva u ukupnom iznosu od 3.626.000 KM, od čega se iznos od 1.000.000 KM odnosi na PET CT, prenosi Udruga Futura.ba.

Je li slanje u inozemstvo u interesu onkoloških pacijenata? Zašto se ne koriste svi raspoloživi resursi unutar naše županije? U čijem je interesu plaćanje usluga bez javnih poziva, bez ugovora, bez Programa zdravstvene zaštite itd? Hoće li zastupnici podržati nastavak nezakonitog ugovaranja ili prava pacijenata, odlučit će oni sami, a bilo bi dobro da prije odluke pročitaju …pitaju se iz Udruge.

Ističu, PET CT je pretraga o kojoj se u HNŽ-u mnogo priča, ali zahvaljujući ZZO HNŽ-a, obavlja u drugoj županiji, odnosno, državi.  Zašto, sasvim je logično pitanje, ako se zna da HNŽ na svom području ima privatnu ustanovu koja pruža tu uslugu, više o ovoj temi možete pročitati na ovom linku.

Kopirati
Drag cursor here to close