Novi problem

Federacija: Zbog kvara na hladnjači pomjerena isporuka cjepiva

Prema novom planu, tek sutra je predviđena distribucija 50 doza za Bosansko-podrinjski kanton, 1.050 doza za Kanton Sarajevo i 740 doza za Zeničko-dobojski
Lifestyle / Zdravlje | 16. 03. 2021. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavod za javno zdravstvo Federacije obavijestio je jučer zdravstvene ustanove da zbog manjih tehničkih problema na hladnjači jučer nisu bili u mogućnosti da obave distribuaciju cjepiva "Covishield AtraZeneca" po dostavljenom planu. Ova cjepiva namijenjenu su za cijepljenje zdravstvenih radnika.

Tako je plan distribucije od 15. ožujka pomjeren za 17. ožujka.

Avazov neslužbeno saznaje da je razlog što je došlo do pomjeranja ustvari kvar na jednom od dva vozila, točnije hladnjača koja su predviđena za distribuciju cjepiva za cijepljenje.

O tome je jučer upoznata i Skupština KS. Zvonko Marić (SBB), zastupnik u Skupštini KS, potvrdio je za Avazov ovu informaciju.

''Aida Pilav (direktorica Zavoda za javno zdravstvo KS)  mi je odgovorila da je jedno od dva vozila pokvareno, čime je ugrožen hladni lanac isporuke cjepiva. Rečeno nam je da bi mogle doći za tjedan  do dva'', rekao je Marić.

Prema novom planu, ako ne bude problema,  sutra je predviđena distribucija 50 doza za Bosansko-podrinjski kanton, 1.050 doza za Kanton Sarajevo i 740 doza za Zeničko-dobojski.

Predviđena je i distribucija 500 doza za Sredno-bosanski kanton.

Riječ je o cjepivima koje je donirao Federaciji Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije. Cijepljenje mora biti obavljena do 29. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close