Podcast "Imam ideju"

VIDEO | Dr. Taksist: Liječnik Mostarac koji će vas rado voziti po Zagrebu

Razmišljajući o tome što raditi u nastavku života, dr. Čustović je odluči pokrenuti vlastitu taxi službu! Na prvu misao - više nego neobično, ali čut ćete zašto je to jedno sjajno zanimanje i što ono čovjeku može donijeti...
Lifestyle / Zdravlje | 23. 03. 2023. u 18:00 Miljenko Buhač | Bljesak.info
Gordan Čustović, dr. med., Mostarac koji će vas rado voziti po Zagrebu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gost podcasta "Imam ideju" portala Bljesak.info ovaj put je gospodin Gordan Čustović, doktor medicine, Mostarac koji već 30 godina živi u Zagrebu.

Često se u najavama razgovora kaže kako život isptiča neobične storije i tako neke ljude 'predodredi' da budu zanimljivi gosti programa, ali u ovom slučaju ne radi se samo o zanimljivoj životnoj priči - radi se doista zanimljivoj osobi.

Ovaj bivši učenik mostarske gimnazije "Aleksa Šantić" odlučio se za studij medicine u Sarajevu, sredinom 80-ih prošloga stoljeća, a ratna zbivanja nastala agresijom na BiH zatekla su ga u glavnom gradu na samom kraju studija.

Međutim, prije odlaska iz Mostara u kojemu je odrastao, dr. Čustović bio je jedan od onih zaigranih i zapjevanih momaka koji su možda sanjali o nekoj drugačijoj karijeri i životnom pozivu, o čemu govori i u našem podcastu. Bilo kako bilo, Mostar ga je na neki način definirao, oformio i dao mu onaj tako potreban 'zalet' za daljnji život.

"Mostar je bio i dan danas jest, ne samo klimatski, nego i sociološki i kulturološki jedan predivan grad. Kad bi čovjek birao, sigurno bi Mostar bio među top gradovima u kojima bi čovjek stjecao i svoja prva saznanja, učio, družio se i može biti samo na ponos", kaže naš gost o sjećanju na Mostar svoje mladosti.

Kaže kako mu je školovanje u Staroj gimnaziji donijelo puno toga dobroga, a prije svega se tu misli na stjecanje dobrog znanja stranih jezika, ali i ostalih znanja, jer je profesorski kadar u tom vremenu uistinu bio vrhunski.

Međutim, kao glazbeno nadaren i kreativan gimnazijalac, imao je također priliku pokrenuti i glazbenu grupu "Pro Vobis", skupa s kolegicama iz razreda. Njegov je bio klavir, a njihov glas. Bila su to vremena koja se nikad ne zaboravljaju...

Studij medicine bio je i obiteljska tradicija, tako da se nakon gimnazije upisao na Medicinski fakultet u Sarajevu.

"Dosta je bio zahtjevan studij medicine u Sarajevu. Recimo sarajevska Anatomija bila je toliko zahtjevna da su se studenti prebacivali u Zagreb, Beograd ili Ljubljanu da bi taj ispit riješili. Međutim, neki od nas su to ipak prošli, a kasnije kad se dođe do klinike, sve je ipak bilo lakše...", kaže naš gost.

Pred sami kraj studija ratni kaos je odredio da dr. Čustović krene prema Zagrebu, u kojem se i rodio, ali sve ono što se kasnije događalo po pitanju same medicinske struke, nešto manje je bilo vezano za sami posao liječnika, a u mnogo većoj mjeri se to odnosilo na velike farmaceutske kompanije čiji je suradnik bio duže od 20 godina.

Ipak, u jednome trenutku došao je kraj, a čut ćete u objašnjenju kroz razgovor kako se taj ciklus završava.

"Dogodilo mi se da iz tog posla iziđem i sreća je da mi se dogodilo. Bio sam i zatečen, ali kad se to dogodilo, nakon nekog vremena bio sam svjestan koliko emocionalno doživljavam tu jednu katarzu. Taj izlazak iz dijamantima optočenog zlatnog kaveza je za mene, u stvari, bio iskorak iz kojeg sam ja izvukao korist", kaže dr. Čustović, uz vidno olakšanje.

Naravno, kad čovjek iziđe iz takvih poslovnih lanaca, koji osiguravaju egzistenciju i zavidnu karijeru, postavi se pitanje - što dalje?

Razmišljajući o tome što raditi u nastavku života, dr. Čustović je odluči pokrenuti vlastitu taxi službu! Na prvu misao - više nego neobično, ali čut ćete zašto je to jedno sjajno zanimanje i što ono čovjeku može donijeti, ukoliko se s time zna snositi i ukoliko se vremenom s time srodi.

No, nije to sve, dakako. Usporedo sa svojim prijateljem radi i u antikvarijatu "Zlatarevo zlato", jednom od značajnijih kutaka te vrste u Zagrebu... i radi planove za još neke projekte. Kako je u glavi uvijek imao 'ideju više', pokrenuo je i svoj blog, ali da vam ne bismo sve ispričali, najbolje je poslušajte razgovor u cijelosti i saznajte iz prve ruke što sve život može donijeti ako mu se prepustimo...

Više smo nego sigurni da ćete čuti mnoštvo savjeta, pojašnjenja nekih životnih dilema i kompleksnih situacija, a nadamo se da ćete dijelom moći i sami donijeti korisne zaključke o vlastitom životnom putu.

Video: Gordan Čustović, dr. med., Mostarac koji će vas rado voziti po Zagrebu
Kopirati
Drag cursor here to close