Primarna zaštita

Značajne promjene: Dom zdravlja Mostar spaja ambulante i seli na novu lokaciju

Novac za novi prostor, navode, izdvojila je sama ustanova, Grad Mostar kao osnivač te Republika Hrvatska.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 10. 2022. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građane Mostara očekuje značajna promjena u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Dom zdravlja Mostar planira spajanje dvije postojeće ambulante u jednu novu, a koja će se nalaziti na novoj lokaciji.

Kako je za Bljesak.info potvrđeno riječ je o spajanju ambulanti Stjepan Radić i Centar 2.

''Tijekom proteklih godina, većinu ambulanti smo uspjeli renovirati i opremiti, no ambulanta Stjepan Radić, kao i ambulanta Centar 2 su ostale zadnje na popisu jer su smještene u malom prostoru koji je nedostatan za potrebe pacijenata koji gravitiraju njima, a dugo nismo mogli pronaći odgovarajuće zamjenske prostore koji bi ispunjavali sve uvjete'', kazala nam je menadžerica za upravljanje projektima i odnose s javnošću Ines Popovac.

Novi prostor, koji se nalazi u Splitskoj ulici, prostirat će se na više od 200 kvadratnih metara.

''Ove godine smo konačno pronašli jedan takav prostor u koji smo odlučili smjestiti obje ambulante obzirom kako se nalazi između ove dvije zone, a dovoljno je velik da primi sve pacijente koji tu pripadaju. Prostor se nalazi u Splitskoj ulici br 1 i prostire se na 214 m2. Sami prostor je u jako dobrom stanju, no bez obzira na to - potrebne su određene intervencije kako bi se prenamijenio i zadovoljio zakonom propisane standarde'', rekla je Popovac.

Novac za novi prostor, navode, izdvojila je sama ustanova, Grad Mostar kao osnivač te Republika Hrvatska.

''Financijska konstrukcija za ovu investiciju je zatvorena na način da je Grad Mostar osigurao dio sredstava, a veći dio snosi sami Dom zdravlja Mostar putem kredita kojeg smo podigli za ovu namjenu. Sama adaptacija prostora biti će financirana grant sredstvima koja su nam ove godine odobrena od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH'', kaže za Bljesak.info menadžerica Popovac.

Nakon što se prostor adaptira, tvrdi Popovac, pokrenuti ćemo proces preseljenja navedenih ambulanti te ćemo pravovremeno obavijestiti korisnike naših usluga. Nova ambulanta, dodaje, ima za cilj pružiti kvalitetniji rad i uslugu našem osoblju i pacijentima.

Kopirati
Drag cursor here to close