Voditelj Kluba liječenih ovisnika o kockanju

Doktor Marko Romić postao član posebne grupe eksperata Vijeća Europe za online-ovisnosti

Dr.sc.Marko Romić, spec.traumatske psihologije, voditelj Kluba liječenih ovisnika o kockanju, djelatnik Doma zdravlja Mostar, član je ekspertske grupe Vijeća Europe za probleme online-ovisnosti.
Lifestyle / Zdravlje | 20. 03. 2023. u 21:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dr.sc.Marko Romić, spec.traumatske psihologije, voditelj Kluba liječenih ovisnika o kockanju KLOK Mostar, djelatnik Doma zdravlja Mostar, primljen je u sastav Pompidou grupe, posebne grupe eksperata Vijeća Europe za online-ovisnosti, priopćili su iz ove zdravstvene ustanove.

Ova grupa ima za cilj, uz ostalo, predstaviti i razviti modele rada s ovisnostima, predstaviti primjere dobre prakse, te ih implementirati u zemljama članicama Vijeća Europe.

Na ovaj način Domu zdravlja Mostar, Centru za mentalno zdravlje, te dr.sc.Marku Romiću iskazano je veliko priznanje za dosadašnji rad na ovom problemu.

Centar za mentalno zdravlje Doma zdravlja Mostar već više od deset godina prepoznat je u Bosni i Hercegovini, pa i šire po programu liječenja ovisnosti o kockanju.
 
Ovaj program kroz Klub liječenih ovisnika o kockanju i terapijske on-line grupe vodi dr.sc Marko Romić.
Trenutno je u tretman liječenja ovisnosti o kockanju kojeg vodi dr.sc. Marko Romić uključeno 75 patoloških kockara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bugarske.
 
Online-kockanje prepoznato je kao ozbiljan društveni problem širom Europe, radi čega je Vijeće Europe iniciralo stvaranje grupe eksperata, koji svojim iskustvima i radom mogu pomoći boljem razumijevanju i smanjenju posljedica ovog problema, navode iz Doma zdravlja Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close