'Zdrav korak'

Dobro raspoloženje i nordijsko hodanje u mostarskom parku Zrinjevac

Udruga je osnovana prije četiri godine i s početnih desetak članova danas broje i do 80 aktivnih članova, te su prva udruga u BiH koja se bavi nordijskim hodanje.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 05. 2018. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članice udruge 'Zdrav korak' okupile su se u srijedu 9. svibnja u mostarskom parku Zrinjevac kako bi promovirale aktivnosti nordijskog hodanja, rekreacije kojom se bave.

Foto: PR / 

Udruga je osnovana prije četiri godine i s početnih desetak članova danas broje i do 80 aktivnih članova, te su prva udruga u BiH koja se bavi nordijskim hodanje.

''U početku je to bilo stidljivo, bilo je desetak članova, a danas nas ima osamdesetak. Prilično smo aktivni i hodamo gdje god ima ravnih površina što i zahtjeva nordijsko hodanje, jer je ono najbrža fitnes aktivnost koja se odvija u prirodi'', rekla je predsjednica udruge Smilja Crnogorac, glavni i odgovorni 'krivac' za postojanje ove udruge.

U samom početku članice su morale proći obuku na studiju Kineziologije na mostarskom Sveučilištu, jer iako se čini jednostavno, postoje određena pravila.

''U biti cilj obuke je bio da nas pouči prirodnom hodanju i disanju, koje smo, kroz naše svakodnevne navike zaboravili. Obuka se odvijala na mostarskom heliodromu, jer je dolje pogodan teren za ovu aktivnost'', govori Ana Blažević, jedna od članica koja je od samih početaka u cijelom ovom projektu.

Foto: PR / 

Članice udruge su većinom žene, no kako poručuje Blažević, 'Zdrav korak' nije ograničen niti na spolnu, niti na dobnu skupinu.

''Otvoreni smo za sve, od 7 do 77 godina. Ovo je najmlađa rekreativna aktivnost na svijetu koja najbrže raste. Jedan od razloga tomu jeste i činjenica da je jeftina. Trebaju vam tenisice, štapovi, dobro raspoloženje i dobra volja'', ističe Blažević i poziva sve osobe dobre volje da im se pridruže.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close