Međunarodni susret

Bubrežni bolesnici iz regije se sastaju u Vitezu

U Vitezu Međunarodni susreti dijaliziranih i transplantiranih pacijenata
Lifestyle / Zdravlje | 31. 05. 2018. u 19:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR Udruge / S ranijih međunarodnih susreta dijaliziranih i transplantiranih pacijenta iz jugoistočne Europe  

Deveti međunarodni susreti dijaliziranih i transplantiranih pacijenta iz jugoistočne Europe "Vitez 2018", bit će održani od 7. do 10. lipnja u Vitezu, u organizaciji Udruge dijaliziranih i transplantiranih Federacije BiH i Udruga dijaliziranih i transplantiranih Srednjobosanske županije (SBŽ).

Kako navode organizatori, Susreti će okupiti više od 100 sudionika iz BiH, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske i Bugarske, te su izuzetna prilika za razgovor o darivanju organa, te transplantaciji po kojoj je BiH na začelju u Europi.

Susreti će službeno početi panelom o temi "Transplantacije u BiH i regiji", s posebnim osvrtom na model transplantacije u Hrvatskoj.

''Imat ćemo čast da čujemo izlaganja vrsnih stručnjaka transplantacijske medicine iz BiH i Republike Hrvatske, a bit će tu i zanimljivih predavanja o prehrani, osobito nakon transplantacije organa'', ističu organizatori.

U drugom dijelu Susreta, predviđena su sportska natjecanja, a planiran je i sastanak Mreže transplantiranih jugoistočne Europe kojim će biti obilježene tri godine postojanje ove neformalne organizacije.

''Mi ćemo iz BiH, preko ove mreže, iznijeti naše problem kada je u pitanju transplantacija, koji će biti predstavljeni narednih mjeseci u Europskom parlamentu. Također, važno je iskustvo, pozitivne ideje i rješenja do kojih ćemo doći preko naših kolega, osobito onih iz Slovenije i Hrvatske, te ih pokušati implementirati u BiH'', naglašavaju organizatori.

Susreti će biti održani u etno selu "Čardaci" u Vitezu. 

Kopirati
Drag cursor here to close