Dom zdravlja Mostar

Apel: Ostanite doma, nalazimo se u najopasnijim danima zaraze!

Sugrađanima se poručuje da ostajući i boraveći u svojim domovima pomažu svim zdravstvenim djelatnicima, a i sebi.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 04. 2020. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je veći broj zaraženih izvan postojećih lanaca transmisije, objavio je Dom zdravlja Mostar te uputio ponovni apel svim sugrađanima na ostanak kod kuće.

''Dužni smo Vas obavijestiti kako se trenutno nalazimo u četvrtom tjednu epidemije u HNŽ-u, kada dolazi do lokalnih transmisija bolesti i najveće mogućnosti infekcije. Kako je naveo naš ravnatelj, dr. Mario Kordić, smatra se da je broj zaraženih čak do deset puta veća od onog statističkog broja testiranih, pozitivnih osoba. Ukoliko uzmemo taj podatak u obzir i dodamo na to lokalnu transmisiju bolesti, uskoro bismo mogli imati puno veći broj oboljelih što predstavlja veliki problem i opasnost kako za za naš zdravstveni sustav, tako i za sve nas ponaosob'', navodi se u apelu Doma zdravlja Mostar.

Sugrađanima se poručuje da ostajući i boraveći u svojim domovima pomažu svim zdravstvenim djelatnicima, a i sebi.

''Bez obzira na liberalizaciju i restrikciju mjera, pozivamo Vas na savjesnu odgovornost i djelovanje u skladu s istom. Nadamo se da ste prepoznali naš angažman da Vas zaštitimo u svim trenucima, posebice ovim kriznim, kada je zdravlje svih nas izloženo velikoj opasnosti. Misija Doma zdravlja Mostar kao Javne ustanove primarne zdravstvene zaštite jest upravo PREVENCIJA. Stoga, morate biti svjesni da je jedino trenutno i moguće rješenje, ali i lijek za ovu pošast - ostati kući. Naša je zadaća, osnovna djelatnost i dužnost da Vas zaštitimo od pojave bolesti i zato nam treba Vaša pomoć! Još jednom upozoravamo da se trenutno nalazimo u NAJOPASNIJIM DANIMA ZARAZE!!!'', navodi Dom zdravlja Mostar.

U psimu su zahvaliti svima na suradnji, kao i na dosadašnjem poštivanju svih naših mjera i preporuka.

''Samo zajedničkom sinergijom ovo možemo pobijediti i molimo Vas da budete uz nas i da nas podržite u ovoj borbi. Svi Vi koji poštujete naše preporuke i ponašate se odgovorno ste naši heroji'', navodi mostarski Dom zdravlja.

Kopirati
Drag cursor here to close