Jedan, dva, tri

Mostar: Trening na otvorenom za sve uzraste

Trening na otvorenom je održan u organizaciji Sportskog saveza Mostara i Odsjeka za sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić'.
Lifestyle / Zdravlje | 24. 10. 2017. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je tijekom utorka organiziran je trening na otvorenom, a slobodni su se bili priključiti svi koji su imali želju i fizičku spremnost.

Trening na otvorenom održan je na gradsskoj šetnici u organizaciji Sportskog saveza Mostara i Odsjeka za sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić'.

"Osoblje i studenti sa Nastavničkog fakulteta su se stavili na raspolaganje povodom današnjeg treninga, te smo na taj način pomogli Sportskom savezu da organizira nešto ovakvo u našem gradu. Naši studenti osim što su vježbali, bili su i instruktori.

Iako nam vrijeme nije išlo na ruku, to nikako ne znači da ćemo stati na ovome. Želja nam je da ovo postane redovna aktivnost, gdje ćemo vršiti promociju sporta i zdravih stilova života", rekao je Damir Đedović uime Nastavničkog fakulteta.

"Trening na otvorenom je još jedna prilika da se stanovnici svih uzrasta upoznaju sa aktivnostima Sportskog saveza. Cilj je građanima približiti sportske aktivnosti, a aerobik je jako prisutan kao način rekreacije.

Kako stanovnici Mostara nemaju veliki kontakt sa ovim vidom rekreacije, ovo je prilika da se upoznaju sa tim i da se aktivnije uključe u sportsku rekreaciju", kazao je Dženan Šuta iz Sportskog saveza Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close