Požuda

Kako vratiti strast u dugoj vezi?

''Bez obzira na to koliko veza traje, svima je važno osjećati se voljeno i privlačno partneru. Neki znaju kako održati iskru, no mnogima to predstavlja problem jednom kad veza postane rutina.''
Lifestyle / Seksualnost | 09. 06. 2022. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženin osjećaj da je još lijepa i privlačna partneru u dugoj vezi važniji je od samoga seksa. Jednom kad muškarac osjeti da je osvojio ženu i da se oko nje više ne mora truditi, dolazi do sve manjeg osjećaja seksualne požude.

Parovi u dugim vezama sve manje imaju osjećaj za intimnost i seksualnu požudu, kaže seksualni terapeut, doktor Stephen Snyder, autor knjige ''Love Worth Making, How to Have Ridiculously Great Sex In A Long-Lasting Relationship.''

''Bez obzira na to koliko veza traje, svima je važno osjećati se voljeno i privlačno partneru. Neki znaju kako održati iskru, no mnogima to predstavlja problem jednom kad veza postane rutina. Obično žene pokušavaju vratiti iskru s početka veze, ali i muškarac se treba potruditi'' - dodao je, prenosi 24sata.

Parovi maženje i seks pretvaraju u rutinu te ono gubi svoj smisao i umanjuje seksualnu želju. Napomenuo je da parovi koji svaku večer zagrljeni gledaju televiziju ubijaju erotiku.

Umjesto toga, redovito se uzbuđujte, ali samo na trenutak. Povremeni i kratki dodiri ne trebaju nužno završiti seksom. Ova metoda povećat će seksualnu želju i napetost. Sretni parovi međusobno se zavode i bez namjere da na kraju dođe do seksa.

''Umjesto uobičajenog poljupca prije odlaska na posao, primaknite glavu ženinoj kosi i lagano je milujte licem. Uhvatite je oko struka, a zatim pogledajte na sat i požurite na posao'' - savjetuje autor.

Podići ćete strast, a iščekivanje do dolaska večeri i zajedničkog druženja trajat će cijeli dan. Nemojte odmah žuriti sa seksom. Prije toga napravite dva ključna koraka koji će rasplamsati strast.

''Legnite zajedno na krevet. Možete biti i goli. Nemojte se maziti ili ljubiti. Razgovarajte o neobaveznim temama, o nečemu što vas čini sretnima. Zatim se približite partneru i počnite s maženjem. Što više odgađate, seks će biti bolji'' - zaključuje autor.

Kopirati
Drag cursor here to close