Žvake? Ni slučajno?

Izbjegavajte ovu hranu prije seksa, inače se nećete 'dobro provesti'

Ako ste na putu do nečije kuće, onda biste mogli pomisliti da će ubacivanje bombona s mentom ili žvakaće gume u usta povećati šanse za seksi provod.
Lifestyle / Seksualnost | 08. 06. 2022. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stručnjaci za seks otkrili su koje vrste hrane smanjuju seksualni nagon i one koje bi partnera mogle odvratiti od dolaska u vašu blizinu.

Salata i sirovo povrće

Iako je sirovo povrće dobro za zdravlje, također može biti teško probavljivo i zbog njega se možete osjećati napuhnuto. Nikako nije jelo koje biste trebali konzumirati prije seksa.

''Poznavanje namirnica kojih se treba držati i onih na koje treba paziti prije nego što vas ulovi strast pod plahtama može napraviti veliku razliku u tome kako izgleda vaš seks'' - objasnili su stručnjaci iz Love Honeyja, prenosi 24sata.

''Određeno lisnato povrće poput kupusa, prokulice i kelja sadrži rafinozu koja je šećer koji tijelo ne probavlja sve dok ga bakterije u crijevima ne fermentiraju. Ovaj proces proizvodi plin zbog kojeg ćete se osjećati napuhano te ćete puštati vjetrove više nego obično'' - objasnili su.

Začinjena hrana

Začinjena hrana može biti dobar način za poticanje trudova - ali sigurno vam neće pomoći da zatrudnite.

Čak i ako se možete nositi s jakim začinima, oni i dalje stvaraju refluks kiseline, što znači da ćete se u spavaćoj 'igrati s vatrom', i to na više načina.

''Začinjeno jelo nije idealna uvertira u seks, stoga se klonite ljutih curryja i jela. Ova jela imaju potencijal potjerati vas na WC i to više puta, a to nikako nije zavodljivo ni seksi'' - kažu.

Češnjak

Ako planirate seks s partnerom, češnjak treba izbjegavati ne samo zbog zadaha, već i zato što 'češnjak čak može utjecati i na miris drugih tjelesnih tekućina pa osim ako ne želite da vaš partner zna što ste pojeli za ručak, kruh s češnjakom sačuvajte za neki drugi dan.'

Grah

Svi znamo staru rimu o grahu – i to zato što se iza toga krije činjenica!

''Tijelo teško probavlja grah jer sadrži molekule šećera, što rezultira plinovima'' - rekli su stručnjaci.

''Najbolje je kloniti se svih vrsta grahorica jer postoji ozbiljna šansa da tijekom klinča s partnerom pustite i vjetar'' - kažu i dodaju da se većina ljudi nakon što se najede grahorica osjeća tromo.

Žvakaće gume i bomboni s mentom

Ako ste na putu do nečije kuće, onda biste mogli pomisliti da će ubacivanje bombona s mentom ili žvakaće gume u usta povećati šanse za seksi provod.

Ali ne možete biti više u krivu, objasnili su stručnjaci: 'Žvakanje bez gutanja stvara priljev zraka koji će stvoriti plinove u vašoj probavi.'

''To onda dovodi do pojačanog puštanja vjetrova i još više podrigivanja nego inače'' - objašnjavaju.

Umjesto toga, najbolje je ponijeti četkicu za zube i dobro oprati zube prije početka 'akcije'.

Sir

Možda se čini romantičnim podijeliti narezani sir na kockice i malo vina – ali to bi moglo stati na put vašim planovima za ostatak večeri.


''Na sir se treba posebno paziti, pogotovo ako vaše tijelo ne podnosi dobro laktozu'' - rekli su.

''Potencijalni problemi s želucem mogu biti pravi šok kad se preselite u spavaću sobu'' - dodaju.

Neke vrste sireva bi još mogle proći, ali definitivno se treba kloniti mozzarelle, svježeg sira i ricotte ako planirate noć strasti piše britanski Sun.

Kopirati
Drag cursor here to close