Seks ljeti

Čuvajte kondome na hladnom mjestu

Lifestyle / Seksualnost | 26. 06. 2014. u 15:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seks u vodi ispire prirodni lubrikant zbog čega su i trenje i rizik od spolnih bolesti veći. Također, pripazite i na kondome koji mogu postati neupotrebljivi na vrućini.

Čuvajte kondome na hladnom mjestu

S dolaskom ljeta, raste i seksualna želja. No visoke temperature, osim toga, oštećuju i kondome. Nemojte ih ostavljati u autu ili na mjestima izloženima suncu jer ih visoke temperature mogu uništiti. Tako se povećava i rizik od spolno prenosivih bolesti te neželjene trudnoće, ističe američka ginekologinja i koautorica knjige "V za vaginu", dr. Alyssa Dweck.

Vruće strasti u vodi povećavaju rizik od spolnih bolesti

Seks u bazenu možda zvuči primamljivo, ali nije najbolja ideja, slažu se stručnjaci. Voda ispire prirodni lubrikant koji tijelo izlučuje što, osim trenja, povećeva i rizik od bakterija te virusa. Zbog toga je i rizik od spolno prenosivih bolesti i infekcije mokraćnih puteva veći. Kondom može spriječiti spolne bolesti, ali ga oštećuje klor iz bazena. Ništa manje nije opasan ni seks u moru ili rijekama, tvrdi dr. Dweck.

Dobro raspoloženje mogu pokvariti insekti

Kod seksa u prirodi, osim na privatnost, valja pripaziti i na okruženje. Insekti i otrovno bilje u trenu mogu pokvariti raspoloženje, uzrokovati otekline i neugodan osip na genitalijama. Također treba uzeti u obzir i sunce koje može prouzročiti opekline i dehidraciju.

Lickanje alkohola s tijela može uzrokovati opekline

Ispijanje alkoholnog pića kao što je tekila s trbuha u vrućim danima nije baš najbolja ideja. Limun na koži može ostaviti opekline naročito ako ste izloženi direktnom suncu, dodala je dr. Dweck.

Nemojte se bojati znoja, on vas čini još privlačnijima

Iako se miris znoja najčešće ne povezuje s ugodom, znoj tijekom seksa privlači partnere. Znojenjem se otpuštaju feromoni koje registrira dio mozga zadužen za seksualni nagon i želje. To nas čini poželjnima, piše Women's Health.

Uvijek držite vodu kraj kreveta

Seks u ljetnim mjesecima potiče pojačano znojenje i djeluje poput mini treninga. Time se gubi puno tekućine pa valja naoknaditi gubitak redovitim pijanjem vode. Poželjno je kraj kreveta držati bocu vode ili pak u predigri iskoristiti kockice leda.

Nemojte se žuriti

Visoke temperature krive su za pojačano znojenje koje može biti neugodno i pokvariti raspoloženje. Umjesto toga najbolje je usporiti i uživati u strastima. Istraživanja su to i potvrdila. I žene i muškarci dožive jači orgazam kad je strast "spora".

Kopirati
Drag cursor here to close