Seksualna terapija

U Hrvatskoj otvorena prva ambulanta za seks!

Lifestyle / Seksualnost | 22. 06. 2014. u 15:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskoj otvorena prva ambulanta za seksualne smetnje, javljaju hrvatski mediji.

Njezino otvaranje u sklopu Opće bolnice Karlovac inicirao je dr. Goran Arbanas, psihijatar koji se već godinama bavi seksualnom terapijom, a edukaciju iz seksualne medicine završio je na britanskom Oxfordu.

Na taj korak odlučio se zato što smatra da postoji potreba za takvom ambulantom, piše Tportal.hr.

''Ima puno pacijenata sa seksualnim problemima. Oni se javljaju urolozima, ginekolozima, psiholozima… Međutim, ovo je prvi put da se na jednom mjestu pružaju sve vrste pomoći za seksualne smetnje. Inače, seksualne smetnje su vrlo raširene, ljudi imaju puno problema, ali jako teško dolaze tražiti pomoć jer je to još uvijek tabu. Čak i kada se odluče na traženje pomoći, ne znaju kome bi se obratili'', pojašnjava dr. Arbanas.

Ambulante ili centri za seksualne smetnje ne postoje ni u jednoj zemlji bivše Jugoslavije, osim u Sloveniji, a i tamo je ambulanta otvorena tek prošle godine. U svim drugim zemljama Europe takve ambulante postoje već godinama, naveo je Tportal.hr.

Baš kao i u druge ambulante, i u ovu namijenjenu seksualnim smetnjama dolazi se putem uputnice koju pacijentu izdaje liječnik obiteljske medicine. Diskrecija je, naravno, zajamčena. 'Ono što se kaže u četiri zida ambulante, tamo i ostaje', uvjerava dr. Arbanas.

Kopirati
Drag cursor here to close