Mostar

Tračak nade za izbjeglice u Salakovcu: Stigla prva donacija

Lifestyle / Putujte s nama | 20. 02. 2015. u 13:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbjeglice koje žive u nehumanim uvjetima u bivšem naselju SORA Neretva u mostarskom Salakovcu dobile su prvu veću donaciji. Posjetio ih je i načelnik Uprave za prognanike i izbjeglice Kemal Isaković koji im je donirao šest paketa hrane i šest paketa higijenskih proizvoda.

Naime, najavljeno je kako će za ove izbjeglice biti izrađen i smještaj, no kako to neće bit u skorije vrijeme.

Podsjećamo, kako u ovom naselju živi 15 izbjeglica iz BiH koji žive na ivici bez hrane i higijenskih potrebština. Oni se kupaju u otvorenoj kupaonici bez obzira na hladnoću.

''Tu ima 15 izbjeglica iz BiH, koji žive u nenormalnim uvjetima, s jednom zajedničkom kupaonicom izvan zgrade, koji je u napola ruševnom stanju. Tim ljudima je prijeko potrebna hitna pomoć u hrani, odjeći, obući, higijenskim artiklima i efikasnim otrovom za "puh" miševe koji su veličine manje mačke'', rekao je ranije  za Bljesak.info Nedžad-Ričina Asović humanitarac i predsjednik Udruženja građana ''Moj Mostar'', koji je apeliro da se pomogne ljudima koji mjesečno dobiju samo jedan paket hrane.

Prema Nedžadovim riječima, izbjeglice su iz Ljubinja, Trebinja, Gackog, Ljubuškog i Stoca i radi se o tri-četiri obitelji i nekoliko samaca. Oni mjesečno dobiju jedan samo jedan paket hrane, što im nikako nije dovoljno za preživjeti, a ne hrane se ni u javnoj kuhinji.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close